Mossos d'Esquadra alerta als comerciants de possibles estafes amb targetes de crèdit duplicades


  • Comparteix:

Oficina dels Mossos d'Esquadra a la ciutat

Oficina dels Mossos d'Esquadra a la ciutat

Mossos d'Esquadra fa una crida als comerciants de la ciutat perquè estiguin alerta a possibles estafes amb targetes de crèdit duplicades. El 'modus operandi', que s'ha detectat en poblacions de l'entorn, consisteix en l'ús d'una targeta d'un banc estranger real amb una banda magnètica d'una targeta robada a l'Estat espanyol. El cos policial recomana comprovar sempre el nom del rebut que surt de la targeta, demanar el pagament en metàl·lic si hi ha sospites que la targeta pugui ser robada i estar alerta amb les compres compulsives elevades.

Mossos d'Esquadra ha explicat que a Sant Cugat aquest any encara no s'ha donat cap cas d'estafa amb targetes de crèdit, però que sí que han arribat casos de poblacions de l'entorn. Per aquest motiu, el cos policial s'ha posat en contacte amb la Federació d'Associacions de Comerciants per explicar com funcionen les estafes i proporcionar consells als comerços per evitar-les.

El responsable de l'Oficina de Relacions amb la Comunitat dels Mossos d'Esquadra de Sant Cugat, Àlex Purroy, ha explicat a Cugat.cat el 'modus operandi' de les estafes.

Àlex Purroy

Consisteix en adquirir una targeta de crèdit de l'estranger i se li col·loca una banda magnètica d'una targeta robada aquí.


Normalment les compres són compulsives i elevades, com, per exemple, de dos ordinadors portàtils o una càmera de fotografies cara. Purroy ha explicat que els comerciants han d'estar alerta, comprovar els noms dels rebuts de les targetes i anar amb compte amb els passaports d'origen asiàtic, sense estigmatitzar el col·lectiu.

Àlex Purroy

El perfil del delinqüent és de persones de nacionalitat xinesa i asiàtica, sense criminalitzar aquest col·lectiu. Cal comprovar sempre el rebut.




Purroy ha explicat que l'any passat sí que es van donar estafes d'aquest tipus a la ciutat, però que es van poder solucionar amb la col·laboració dels comerços.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.