Una taula rodona debat mesures per incentivar la lluita per abolir el deute extern


  • Comparteix:

La pressió constant a les entitats financeres i administratives i la promoció de formes de cooperació social que incentivin una forma de vida més igualitària són els principals objectius per continuar amb la lluita per condonar el Deute Extern. Així s'ha dit aquest divendres a Sant Cugat que ha recordat els 10 anys de la consulta popular per l'Abolició del Deute Extern amb una taula rodona que ha reunit prop d'una vuitantena de persones. A la trobada han participat el president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, la membre d'Entrepobles Gabriela Serra i el membre de la Xarxa Ciutadana per l'Abolició del Deute Extern Ángel Calle que han recordat la mobilització de 15.000 santcugatencs a les urnes l'any 2000.

Aquest divendres ha fet 10 anys que més d'un milió de persones van mobilitzar-se a tot l'Estat en favor de l'Abolició del Deute Extern. Sant Cugat va ser la ciutat amb més participació, motiu pel qual ha acollit el desè aniversari de l'efemèride. Els 15.000 santcugatencs que van exercir el seu dret a vot suposaven un terç de la població que la ciutat tenia en aquell moment.

El president de Justícia i Pau, Arcadi Oliveres, ha destacat que l'únic avenç en aquesta dècada ha estat la conscienciació de la societat, un fet que s'ha vist incrementat amb l'arribada de la crisi econòmica al nord. Oliveres també s'ha mostrat optimista citant alguns dels èxits aconseguits en aquests anys.

Arcadi Oliveres

El comerç just, la banca ètica, el consum responsable, les preocupacions ecològiques... Si unim totes les lluites tindrem més força.


Més pessimista ha estat la membre d'Entrepobles Gabriela Serra que no ha notat un progrés en la lluita contra les desigualtats mundials, fins i tot ha afirmat que en els propers anys s'incrementaran. Serra ha destacat els principals reptes que s'han d'afrontar per fer un pas endavant en la condonació del deute extern.

Gabriela Serra

Fer polítiques que qüestionin el model econòmic i de consum actual perquè aquí està l'arrel de l'expropiació dels països del Tercer Món.


Les propostes a petita escala han arribat de la mà del membre de la Xarxa Ciutadana per l'Abolició del Deute Extern Ángel Calle, qui ha proposat formes de cooperació social destinades a la població més massacrada del nostre entorn.

Ángel Calle

Promoure formes de cooperació social i pensar en noves formes de vida i les estructures capitalistes que no s'hi adequin s'han de criticar.


L'acte organitzat per la Campanya Qui deu a Qui? i l'Observatori del Deute en la Globalització ha reunit una vuitantena de persones a la Casa de Cultura per mantenir viva la reflexió sobre la concessió i la gestió dels crèdits als països subdesenvolupats.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.