Un 34% dels docents de Sant Cugat s'han sumat a la vaga, segons USTEC


Temes relacionats

Entre tres i 20 mestres de gairebé totes les escoles públiques faran vaga demà (16/mar/10)

L'USTEC considera que el nou decret d'autonomia de centres imposa una visió 'tecnocràtica' (16/mar/10)

El seguiment de la vaga de mestres de dimecres es preveu desigual a Sant Cugat (14/mar/10)


  • Comparteix:

Imatge d'arxiu d'una manifestació unitària contra la Llei d'Educació

Imatge d'arxiu d'una manifestació unitària contra la Llei d'Educació

Una tercera part del professorat dels centres públics de Sant Cugat fa vaga avui, segons dades del sindicat majoritari en l'ensenyament, USTEC. A les escoles Joan Maragall i Turó de Can Mates cap mestre no s'ha sumat a la vaga. Pel que fa als instituts, el seguiment és clarament minoritari per part del professorat, tot i que al Leonardo da Vinci el 90% dels alumnes no ha anat a classe. El departament d'Educació xifra en un 12,86% el col·lectiu de docents dels centres locals que s'han sumat a la vaga. La comunitat educativa de Sant Cugat indica que el seguiment a la baixa d'aquesta quarta vaga en dos anys i mig s'explica perquè molts docents ja no creuen que sigui el recurs adequat per pressionar el govern, tot i no estar d'acord amb la política educativa de la Generalitat.

L'aturada, la quarta que es convoca en contra de la política educativa del departament d'Ernest Maragall, vol denunciar la retallada de plantilles i el decret d'autonomia de centres, que per als sindicats imposa una visió 'tecnocràtica' de l'educació i introdueix fórmules de gestió del sector privat.

La portaveu de la comunitat educativa de Sant Cugat, Anna Fitó, directora de l'escola Gerbert d'Orlach, explica que la protesta no tindrà un seguiment massiu perquè molts mestres no creuen que sigui el recurs necessari, malgrat estar d'acord amb la protesta.

Anna Fitó

La gent que va a la vaga ho fa com a últim recurs i perquè creuen que aconseguiran alguna cosa. Els que no fem vaga no pensem que sigui el recurs apropiat, tot i que no estem contents amb el departament d'Educació.


El departament de Treball ha decretat els serveis mínims habituals. A tots els centres -escoles i instituts- hi ha d'haver un membre de l'equip directiu. A les escoles d'infantil i primària, a més, hi ha d'haver un professor per a cada quatre classes, i a les llars d'infants, el 25% de la plantilla.

Els sindicats reconeixen, amb la boca petita, que després de quatre vagues aquesta fórmula de protesta pot estar perdent força i apunten la necessitat de buscar alternatives per aconseguir, també, el suport de pares i mares. El delegat del sindicat majoritari a l'ensenyament, l'USTEC, al Vallès Occidental, Pep Barceló, s'ha mostrat sorprès pel fet que, tot i les reiterades mostres de rebuig, el departament d'Educació obviï el malestar dels docents.

Pep Barceló

És increïble que hi hagi tant de malestar en el sector educatiu i el govern no hagi fet res per resoldre-ho.


El conseller d'Educació, Ernest Maragall, ha qualificat de 'desafortunada' la vaga i ha dit que respon a interessos 'estrictament sindicals'. El titular d'Educació assegura que les negociacions estan avançant i que la protesta és un 'atac directe a l'educació catalana'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.