La Marxa es farà l'11 d'abril però no recorrerà la serra de Collserola


Temes relacionats

L'organització de la Marxa Infantil assegura que es farà l'11 d'abril, amb el recorregut modificat (17/mar/10)

L'Ajuntament i el Parc de Collserola recomanen ajornar la Marxa Infantil pels arbres caiguts (17/mar/10)

La 52a edició de la Marxa Infantil s'obre a la mobilitat reduïda i als joves de fins a 15 anys (19/feb/10)


  • Comparteix:

La Marxa modificarà el seu recorregut per la nevada

La Marxa modificarà el seu recorregut per la nevada

El Club Muntanyenc (CMSC), organitzador de la Marxa Infantil, mantindrà la celebració de la cursa l'11 d'abril però canviarà substancialment el recorregut. Els participants no s'endinsaran a Collserola, on hi ha molts arbres caiguts per la nevada, sinó que recorreran el Turó de Can Camps, a la zona de Can Sant Joan. Els organitzadors han triat aquest itinerari alternatiu després que l'Ajuntament i el Consorci del Parc de Collserola alertessin del risc que comportaria el recorregut per la serra.

La cita tirarà endavant amb un recorregut substancialment diferent, després que l'Ajuntament i el Parc de Collserola hagin alertat que l'estat en què han quedat els camins interiors de la serra, amb una gran quantitat d'arbres caiguts i branques a punt de caure, complicaria el desenvolupament de la Marxa pel recorregut inicial. Per això, les administracions han recomanat no celebrar la cursa per la serra de Collserola, ja que prefereixen concentrar els esforços en aquesta zona a la neteja de les pistes forestals en el marc de la campanya de prevenció d'incendis i evitar la presència al bosc de les 5.000 persones que, aproximadament, mobilitza la Marxa, entre participants, organitzadors i familiars.

El coordinador de la iniciativa, Silvano Bendinelli, ha explicat a Cugat.cat quin serà el nou recorregut de la Marxa.

Silvano Bendinelli

La cursa començarà al Club, anirà per la zona asfaltada fins arribar a HP i començarà la pista de terra que és el Camí dels Monjos on el trànsit estarà restringit.


Bendinelli ha afegit que la parada per dinar es farà a una esplanada de grans dimensions que hi ha al Turó de Can Camps. Els familiars dels participants poden arribar caminant fins allà fent el mateix recorregut que els infants o bé en cotxe fins a Can Barata i caminar el quilòmetre que separa aquesta zona de l'esplanada. Bendinelli ha lamentat que el canvi de recorregut també obligui a variar aspectes organitzatius, com el de fer anar pel mateix camí participants i familiars.

L'alcalde, Lluís Recoder, ha explicat a Cugat.cat les recomanacions que han fet des de l'Ajuntament a l'organització.

Lluís Recoder

Els hem expressat la perillositat que té fer el recorregut inicial, sobretot amb els arbres que queden per caure.






A partir de dilluns l'organització tindrà tancat del tot el recorregut pel que s'ha apostat finalment, després que aquest cap de setmana es faci una inspecció sobre el terreny.



  • Comparteix:

COMENTARIS

decisió encertada!

joa. Enviat el 19/mar/10


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.