Esther Salat: 'El Pla Local de Joventut és realista i respon a les necessitats del joves'

Societat

Publicat el 17/mar/10 per Marc Texidó

Facilitar als joves espais d'estudi ben condicionats, millorar la relació entre l'oferta i la demanda de feina i donar resposta a les demandes en oci i cultura. Aquests són alguns dels objectius del Pla Local de Joventut 2010-2011 aprovat pel ple de febrer. La regidora d'Educació i Joventut, que ha presentat el document aquest dimecres, ha destacat que consta de 152 accions 'molt estudiades' i ha definit el projecte com a 'molt realista' i 'adaptat a l'actual crisi econòmica'.

La titular de l'àrea de Joventut, Esther Salat, ha explicat que l'equip de govern vol oferir una millor formació professional a la ciutat, millorant l'actual oferta i obrint nous cursos. A més, també es proposa millorar els horaris dels serveis de joventut, fomentar la borsa d'habitatge i de treball per als joves i, en matèria d'oci, treballar per posar en funcionament nous espais polivalents, entre els quals hi ha la futura sala de concerts.

El nou Pla Local de Joventut substitueix l'anterior document vigent des del 2006. L'objectiu de l'equip de govern, segons ha dit Esther Salat, és donar resposta a les necessitats dels joves de la ciutat amb actuacions 'molt realistes'.

Esther Salat

És un pla molt realista. L'entorn ens ha fet ser molt conscients de les restriccions i hem seguit el criteri de fer accions viables.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





Les principals mesures que recull el Pla Local de Joventut 2010-2011 es divideixen en diversos sectors, com educació, feina, habitatge, cultura i oci, participació i informació. La regidora ha explicat que el pressupost és transversal ja que depèn de diferents àrees de l'Ajuntament, com medi ambient, habitatge, esport i salut, entre d'altres.

Salat ha dit que el nou document s'ha elaborat a través de la participació de diversos agents, partits polítics i joves de la ciutat.

Esther Salat

Han participat tècnics de les àrees de l'Ajuntament, de la Carpa d'Eines i, sobretot, els joves de la ciutat i les seccions juvenils dels partits.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



La titular de Joventut ha remarcat l'assessorament de l'empresa la Carpa d'Eines a l'hora d'elaborar el Pla de Joventut Local 2010-2011, que ha realitzat un estudi de la realitat juvenil del municipi i ha proporcionat suport tècnic en la fase de construcció de les propostes.