Un centenar d'amics i coneguts de Sergi Beser li reten homenatge dos mesos després de la seva mort


  • Comparteix:

Un centenar de persones han participat en l'acte d'homenatge al professor i estudiós literari Sergi Beser, desaparegut a principis d'any. Els amics més pròxims al professor han coincidit a l'hora de recordar-lo com una persona 'd'una gran vàlua'. L'homenatge també ha comptat amb la projecció d'un documental sobre la figura de Beser. L'acte, organitzat pel Memorial Manuel Vázquez Montalbán (MVM), ha tingut lloc a l'espai gastronòmic Terra Dolça.

El professor i estudiós literari Sergi Beser va néixer l'any 1934 a Morella. La seva carrera professional va estar molt vinculada a la docència a les universitats. A més, també va dedicar part de la seva trajectòria professional a estudiar els escriptors més destacats del segle XIX.

Beser va ser president del Memorial MVM. Per aquest motiu, l'entitat li ha volgut retre un homenatge, dos mesos després de la seva mort, com ha explicat un dels membres del Memorial MVM, Jesús Blanco, a Cugat.cat.

Jesús Blanco

Era molt important fer un comiat alegre, com era ell, i un comiat sentit. D'alguna manera li debíem i hem aconseguit convocar molta gent de la ciutat i de fora.




A la trobada hi han participat diversos amics i coneguts de Beser. L'escriptor Javier Cercas ha destacat la seva 'qualitat humana i intel·lectual'.

Javier Cercas

El recordo com una persona extraordinària. Va ser molt important per mi, em va ensenyar moltes coses. Va escriure poc però els que el coneixíem sabíem que tenia una gran vàlua.



D'altra banda, l'historiador Borja de Riquer ha recordat de manera anecdòtica la relació que els unia lligada al Barça i a Manuel Vázquez Montalbán. L'historiador també ha elogiat la figura de Beser.

Borja de Riquer

Era una persona entrenyable, excel·lent persona. Tothom l'estimava i era un gran professor. El trobarem molt a faltar.


En l'homenatge, on hi han assistit prop de 100 persones, també s'ha projectat un documental sobre Sergi Beser. Després, una quarantena de persones s'han quedat a sopar a l'espai gastronòmic i cultural Terra Dolça.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.