Sant Cugat atreu nous residents fruit del reagrupament familiar i de la cerca d'una millor qualitat de vida

Societat

Publicat el 20/mar/10 per Anna Berenguer

El reagrupament familiar, l'oferta laboral i la cerca d'una millora en la qualitat de vida són els principals motius que porten els nouvinguts a viure a Sant Cugat. L'Ajuntament, la Casa de Cultura i la Biblioteca del Mil·lenari són els primers punts als quals recorren els nous residents per tal de conèixer els serveis que els hi ofereix la ciutat. Amb prop de 84.000 habitants, Sant Cugat acull 111 nacionalitats diferents, amb la comunitat equatoriana i la francesa com les més nombroses entre els nous veïns. Els santcugatencs més recents han pogut conèixer de primera mà la ciutat i els seus serveis en una sessió informativa dedicada als nouvinguts aquest dissabte al Teatre-Auditori .

Sant Cugat compta actualment amb un 13% d'immigració, repartida gairebé a parts iguals entre europeus i ciutadans provinents d'Amèrica Llatina. La comunitat africana també hi és present al municipi, tot i que amb menor representació. Pel que fa a les polítiques d'immigració que segueix el consistori, l'Ajuntament prioritza donar a conèixer als nous santcugatencs quins són els seus drets i els seus deures.

La regidora de Cooperació, Immigració i Igualtat, Susanna Pellicer, ha detallat a Cugat.cat quin és l'objectiu que aplica el consistori en matèria d'immigració.

Susanna Pellicer

L'objectiu és que se sentin benvinguts. Volem que ells siguin un santcugatenc més amb els seus drets i deures.

Your browser doesn’t support HTML5 audio



Una de les primeres accions que promou la ciutat són les jornades de benvinguda amb l'objectiu d'apropar el municipi als residents que han arribat a Sant Cugat en els darrers mesos. Amb la jornada d'aquest dissabte ja són dues les sessions que des de l'Ajuntament s'han organitzat per acollir els nous veïns. Per a molts dels assistents, el reagrupament familiar, l'oferta laboral i la cerca d'una millora en la qualitat de vida han estat els motius principals que els han portat fins a Sant Cugat.

Nouvinguts

Vaig venir per treball. / Per família. / Perquè la meva mare va venir aquí. / He vingut a Sant Cugat per la qualitat de vida que ofereix.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




La segona jornada de benvinguda als nous residents ha tingut lloc aquest dissabte al Teatre-Auditori i ha aplegat prop de 300 persones.