Balcells obre la porta a negociar el període d'aplicació de la Llei del Cinema


Temes relacionats

Sant Cugat diu 'sí' a la Llei del Cinema de Catalunya (16/mar/10)


  • Comparteix:

La Generalitat serà flexible a l'hora d'aplicar la Llei del Cinema de Catalunya per afavorir l'acord amb les empreses del sector. Ho ha dit el diputat santcugatenc del PSC-CpC al Parlament, Josep Maria Balcells, en una entrevista a Cugat.cat. Balcells ha explicat que el govern català garanteix que la llei no suposarà una pèrdua de beneficis i que posarà a disposició de les empreses cinematogràfiques ajudes econòmiques.

Tot i que Balcells afirma que el període d'aplicació de cinc anys contemplat pel govern és suficient, admet que es podria augmentar el termini fins a set anys en cas que algun grup parlamentari ho requereixi.

Ho ha dit a Cugat.cat.

josep mª balcells

No ens podem oposar frontalment al sector cinematogràfic. Ens podem plantejar flexibilitzar el termini d'aplicació de la llei.




El diputat del PSC-CpC i ponent de la llei al Parlament, Josep Maria Balcells, ha explicat a Cugat.cat que la llei no pretén imposar res als cinemes, sinó que vol plasmar la situació social i lingüística del país. Balcells ha dit que la situació cinematogràfica actual no s'adapta a la realitat catalana i que és això el que vol corregir la normativa.

josep mª balcells

El sector cinematogràfic ens imposa el dobletge en castellà. Creiem que això no s'adapta a la situació del país.


Josep Maria Balcells ha destacat que la llei s'està tirant endavant amb un procés on hi participen tots els partits i no en forma de decret, tal com va intentar fer CiU l'any 1987.

La Generalitat va aprovar el projecte de Llei del Cinema de Catalunya a mitjans de gener i preveu que el Parlament l'aprovi definitivament a finals de juny. D'aquesta manera, la llei entraria en vigor a principis del 2011.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Ustedes a quienes se enfrentan frontalmente es a la ciudadania,si en un restautante me pido un filete de ternera con patatas fritas y en vez de eso me ponen pies de cerdo aduciendo que los filetes se han terminado , porque estos tienen un cupo y que este esta completo,me dicen que si quiero comer no queda otra cosa que pies de cerdo,yo me levanto de la mesa y me voy , con el dinero que gano con el sudor de mi frente voy donde quiero , gasto donde me da la gana , en uso de mi libertad digo NO a la imposicion de los pies de cerdo como sustitutivos del filete,los politicos se equivocan ,los ciudadanos estamos hartos de ellos , la desgracia es que el idioma catalan pague las consecuencias de una politica de imposiciones, pero si una parte de los catalanes es esto lo que quiere allá ellos. Lo que no podemos olvidar es la repulsa que sentiamos ante las imposiciones linguisticas de Franco. Los ciudadanos no somos borregos , no nos van a meter en el redil linguistico catalan ,ESPERO QUE LES QUEDE CLARO, catalan y castellano son patrimonio de todos, imponer poquito a poco sin que se note , de que van los politicos, si coges una rana y la metes en agua muy caliente saltara y saldra del agua, en cambio si el agua la vas calentanto poco a poco, perecera cocida sin darse cuenta,ESE ES EL EFECTO DE LA IMPOSICION POQUITO A POCO , asi que con todo lo dicho los cines se quedaran vacios y los bolsillos de los empresarios tambien, de la manera que esta todo prefiero comprarme la pelicula y verla tranquilamente en mi casa , la rana escaldada del agua caliente brinca.

base de datos . Enviat el 23/mar/10


Sr Base de datos, que jo sàpiga, aquesta llei no prohibeix la seva llengua, el castellà. Com a ciutadana d\\'aquest país tinc tant dret com vostè, de moment, a poder veure en el meu idioma, el català, una pel·licula en un cinema sense haver d\\'anar, com fins ara, a hores intempestives a cinemes allunyats, com aquell que fa un acte subversiu. Visca la pluralitat. Que la seva llibertat no coarti la meva, sr base de datos.

Flora. Enviat el 23/mar/10


Qui és aquest senyor per parlar en nom de la Generalitat? I si us plau, no demanem perdó per allò que és de justícia: que hi hagi oferta de cinema en català.

marc. Enviat el 23/mar/10


Su libertad y la mia valen lo mismo ¿o no? pues si vivimos en democracia ,usted y yo tenemos los mismos derechos, que se respete la pluraridad ya esta bien de situaciones creadas de manera irresponsable, en el pecho de cada persona late un corazon , todos tenemos sentimientos , nadie es mejor que nadie ,ningun idioma es ni mas ni mejor. NO A LAS IMPOSICIONES LINGUISTICAS DE LA GENERALITAT.

base de datos . Enviat el 23/mar/10


Però què diu en Balcells? Que s\'ha begut l\'enteniment? Les lleis són per complir-les, i la llei del cinema no n\'és una excepció. Què vol dir que obre la porta a negociar? A negociar què? Endavant amb la llei impulsada pel conseller Tresserras, és un pas fonamental per normalitzar la llengua també als cinemes.

enric. Enviat el 23/mar/10


Això ja s\'assembla a l\'estatut que un cop aprovat pel Parlament CIU i PSC ja s\'afanyaven a anar de rebaixes. Srs. ja tinc una edat i m\'agradaria d\'una punyetera vegada tenir els mateixos drets que el Sr. Base de datos. Tinc el dret a viure en català.

Montse. Enviat el 23/mar/10


ACLARO, BASE DE DATOS ES MUJER DESDE QUE NACIO , COMO SU NOMBRE INDICA BASE ES FEMENINO.

base de datos . Enviat el 23/mar/10


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.