El nou sincrotró atraurà investigadors i empreses d'alt valor afegit i crearà llocs de treball


Temes relacionats

Zapatero i Montilla inauguren el sincrotró Alba, 'una infraestructura per a l'excel·lència en la investigació' (23/mar/10)

L'Alba, el primer laboratori de llum de sincrotró al sud-oest d'Europa (23/mar/10)


  • Comparteix:

Interior del laboratori de llum

Interior del laboratori de llum

El laboratori de llum de sincrotró Alba donarà servei a prop d'un miler d'investigadors cada any quan entri en funcionament, entre finals de 2010 i principis de 2011. El Parc de l'Alba, del qual forma part l'equipament, té una capacitat per concentrar 40.000 llocs de treball vinculats al sector de les noves tecnologies i de l'economia del coneixement. La nova instal·lació convertirà la zona en un dels principals nuclis de recerca del sud d'Europa. Mira aquest reportatge a Cugat tv

El president del Consorci per a la Construcció, Equipament i Explotació del Laboratori de Llum Sincrotró (Cells), Ramon Pascual, ha explicat que l'impacte del laboratori de llum en l'entorn serà elevat. L'altra infraestructura d'aquestes característiques al sud d'Europa, a Grenoble, té un 70% de la inversió que prové dels voltants de l'equipament. Ho ha explicat Pascual en declaracions a Cugat.cat.

Ramon Pascual

El sincrotró de Grenoble fa el 70% de la inversió a la seva zona. Crec que ens beneficiarem molt en aquesta zona.



De moment, hi ha dues empreses dels sectors arqueològic i farmacèutic que s'han interessat en fer investigació al sincrotró. Tot i això, Pascual ha explicat que empreses que puguin dedicar molts recursos a investigació n'hi ha poques a l'Estat espanyol.

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, ha destacat que el nou laboratori aconseguirà crear llocs de treball d'alt valor afegit, fet que accelerarà la sortida de la crisi.

Josep Huguet

Crearem llocs de treball amb alt valor afegit i serem capaços d'accelerar la sortida de la crisi.



L'alcalde, Lluís Recoder, ha destacat els avantatges de tenir aquesta infraestructura en el nostre entorn.

Lluís Recoder

Serà una de les instal·lacions científiques més importants del sud d'Europa. Atreurà empreses punteres i serà un impuls pel nostre territori.



El nou laboratori de llum pretén establir sinergies amb l'entorn. En un radi de 10 quilòmetres a l'entorn del sincrotró, hi ha la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), el Parc Tecnològic del Vallès, el Parc de Recerca de la UAB i EsadeCreapolis.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.