Rosa Calafat: 'El català està estancat per la por dels catalans a projectar un discurs amb un punt de vista únic'


  • Comparteix:

El Terra Dolça ha acollit una xerrada sobre la situació actual del català

El Terra Dolça ha acollit una xerrada sobre la situació actual del català

'Els catalans ens neguem a creure en el nostre mercat lingüístic'. Amb aquestes paraules ha descrit la situació actual del català la professora de llengua de la Universitat de les Illes Balears Rosa Calafat, en una xerrada a l'espai gastronòmic Terra Dolça. Calafat ha dit que el català ha de trencar el discurs d'opacitat que pateix, un fet que només s'aconseguirà si s'uneix el territori.

La professora de llengua de la Universitat de les Illes Balears, Rosa Calafat, ha dit que actualment es projecta un discurs amb por i opac, ja que, ha remarcat, no es pot fer un discurs amb punt de vista únic del català. Calafat ha explicat com trencar aquesta por. Són declaracions a Cugat.cat.

Rosa Calafat

Hem d'explicar la nostra història i el nostre mapa, actualment nosaltres ens límitem, palem de comunitat autònoma i no de territori lingüístic.



Calafat també ha dit que la Llei del Cinema de Catalunya impulsada des de la Generalitat és un pas per acabar amb la por que pateixen els catalans sobre la projecció de la llengua arreu del món.

Rosa Calafat

Sembla que el mercat s'ha de projectar en castellà perquè si fas entrar el català molestes les lleis socials. La Llei del cinema és un pas.




La professora de llengua de la Universitat de les Illes Balears ha participat aquest dilluns al vespre a la xerrada organitzada per l'espai gastronòmic i cultural Terra Dolça per parlar sobre la situació del català. A la cita, que també hi ha participat el filòleg i lingüista Joan Solà, hi han assistit una vintena de persones.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.