Vodafone desmantella l'antena de telefonia mòbil del carrer Endavallada


  • Comparteix:

La companyia de telefonia mòbil Vodafone ha desmantellat l'antena que tenia instal·lada al carrer Endavallada en compliment d'una sentència judicial. El tribunal ha dictat aquesta ordre per motius merament urbanístics, tot i que el veí que es va personar a la causa també al·legava qüestions sanitàries.

L'antena de telefonia mòbil es va instal·lar en un immoble del carrer Endavallada l'any 96. Pocs mesos després, la família que vivia a un dels pisos va començar a patir diferents alteracions a la seva salut. El veí afectat, enginyer industrial de professió, va començar a investigar la possible relació de les malalties amb la radiació de l'antena, i va denunciar la companyia telefònica. Després d'un llarg procés judicial, en què també hi ha participat l'Ajuntament, Miquel Muntaner ha aconseguit que es retiri l'antena perquè la instal·lació supera els volums urbanístics legals:

Miquel Muntaner

Vàrem descobrir que en el món no existeixen encara normatives sanitàries


Tot i que la sentència només es remet a la normativa urbanística, Muntaner es mostra convençut dels danys que provoquen les antenes de telefonia i els propis terminals sobre la salut dels ciutadans. Miquel Muntaner, que també es president de l'Associació d'Afectats per la Telefonia Mòbil de Barcelona, ha denunciat davant la Unió Europea les alteracions que pot provocar aquesta tecnologia:

Miquel Muntaner

Està documentat que les antenes causen càncer


Segons Muntaner, un 1 per cent de la població es veurà afectada per les radiacions de la telefonia mòbil, que serien especialment perjudicials per les persones joves.

Recordem que el març de l'any passat, l'Ajuntament va aprovar una de les primeres ordenances municipals sobre la instal·lació d'aquestes antenes, amb l'objectiu de garantir la seva seguretat i de reduir la presència dels emissors a la ciutat. Segons un estudi d'aquell mes, només aquesta antena del carrer Endevallada era il·legal, mentre les 25 restants complien la normativa vigent.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.