El Centre Borja prepara diverses activitats per celebrar el 5è centenari del naixement de Sant Francesc de Borja


  • Comparteix:

Imatge àeria del Centre Borja

Imatge àeria del Centre Borja

Una xerrada, un concert i una missa solemne commemoraran el cinquè centenari del naixement de Sant Francesc de Borja, general de la Companyia de Jesús. Aquest cap de setmana el Centre Borja recordarà la figura del religiós nascut a Gandia, on es concentren la majoria d'activitats per commemorar la data. Amb aquestes propostes, els jesuïtes volen reivindicar la trajectòria d'un sant que consideren 'poc conegut'.

Sant Francesc de Borja, besnét de Ferran el Catòlic, va néixer el 1510 a Gandia amb inclinació per la vida religiosa. De Borja va ingressar a la cort de l'emperador Carles V, on va assolir diversos títols nobiliaris, a més del càrrec de lloctinent de Catalunya.

El director del Centre Borja, Antoni Blanch, ha explicat a Cugat.cat que aquestes jornades serviran per donar a conèixer la figura de Francesc de Borja.

Antoni Blanch

Descobrirem aspectes que han quedat eclipsats. El nostre deure és aprofitar la situació per reivindicar el sant.




Aquest dissabte començaran les activitats amb una xerrada a càrrec del catedràtic d'Història de l'Art de la Universitat de Lleida, Joaquim Company. Seguidament, s'oferirà un concert del cor de cambra Dyapasson, sota la direcció de Teodor Roura. Diumenge, a dos quarts d'una del migdia, el bisbe de Terrassa, Josep Àngel Sáiz Meneses, presidirà la missa solemne.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.