Valldoreix s'ha gastat de moment 30.000 euros per la nevada


Temes relacionats

Sant Cugat ja ha gastat mig milió d'euros per pal·liar els efectes de la nevada (26/mar/10)


  • Comparteix:

Els camins de la serra de Collserola tornen a estar plens de restes de la nevada

Els camins de la serra de Collserola tornen a estar plens de restes de la nevada

La gestió del dispositiu activat a Valldoreix per pal·liar els efectes de la nevada ha costat a data d'avui 30.000 euros a l'EMD, una xifra que s'ampliarà, segons el mateix ens. El govern territorial ha explicat que les franges de protecció d'incendis que estaven netejades després de la ventada d'ara fa un any tornen a estar tapades, i que la tasca d'extracció de les restes serà complicada per l'afectació dels boscos.

L'EMD ha explicat que és una llàstima que la nevada hagi tornat a deixar restes a la part perimetral de trànsit entre la zona urbana i boscosa de Valldoreix, després de tota la tasca de neteja que ha fet el territori per treure les restes de la ventada de fa un any. L'administració territorial calcula que hi pot haver uns 10.000 arbres caiguts pel temporal de neu, una estimació que fa en base als 60.000 arbres que el Consorci del Parc de Collserola afirma que han caigut a la serra.

El vocal de Medi Ambient de l'EMD, Pau Alonso, ha explicat que tot i que la nevada ha estat menys catastròfica que la ventada, l'afectació del temporal de neu és diferent i les restes seran més complicades de retirar.

Pau Alonso

Ha sigut diferent de la ventada. Ara, les restes estan dispersades i són més difícils de gestionar.


Alonso calcula que de moment l'EMD s'ha gastat entorn els 30.000 euros per paliar els efectes del temporal, i assegura que intentaran optar als ajuts que puguin de les administracions supramunicipals.

Pau Alonso

Tenim un informe tècnic que a data d'avui diu que els costos ronden els 30.000 euros. Obrirem una partida per acollir-nos als ajuts.



L'EMD ha valorat positivament la coordinació entre Sant Cugat i Valldoreix, i que l'Ajuntament convidés l'ens al dispositiu especial que va activar pel temporal de neu tot i que els protocols d'actuació 'no estiguin establerts' en aquests casos.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.