Tabasa estudia construir un aparcament soterrat a Valldoreix


Temes relacionats

Martorell replica a Turu que la Policia Local no actuarà a la zona verda de Valldoreix (18/feb/10)

Turu assegura que la Policia Local multa vehicles a diverses zones del municipi, i reitera que ho ha de fer a l'àrea verda (17/feb/10)


  • Comparteix:

Zona verda de l'estació de Valldoreix

Zona verda de l'estació de Valldoreix

L'empresa Tabasa està interessada en construir un aparcament soterrat de dues o tres plantes a l'estació de Ferrocarrils de la Generalitat (FGC) de Valldoreix. Ho ha explicat la presidenta de l'EMD en la darrera junta de veïns, tot i que ha precisat que l'ens local està estudiant quant podria costar la infraestructura als veïns de Valldoreix. D'altra banda, aquest òrgan també ha acordat que no es cobri als veïns la taxa de l'àrea verda de la zona almenys fins a finals d'agost, quan l'EMD espera que es pugui sancionar degudament als usuaris que no tinguin el distintiu corresponent.

L'EMD ha donat a conèixer els resultats de l'estudi dels ciutadans que han demanat un distintiu de l'àrea verda a la junta de veïns. En el document es xifra en 2.500 els veïns del municipi que han demanat poder aparcar a la zona, mentre que les places existents són tan sols 400.

Els problemes d'aparcament a l'estació de Valldoreix han provocat que l'administració estigui buscant altres possibles solucions, com un aparcament soterrat que Tabasa, amb participació de l'Ajuntament, s'ha interessat en construir. Tot i això, la presidenta de l'EMD assegura que l'opció només s'està estudiant ja que cal aclarir quant podria costar al territori la infraestructura. Escoltem Montserrat Turu.

Montserrat Turu

Ens interessa saber què reportarà a la butxaca de la gent de Valldoreix.


El govern de l'EMD reitera, però, que els problemes d'aparcament serien menors si es delimités una àrea d'influència per l'àrea verda de l'estació. És a dir, que només poguessin optar al distintiu verd pagant 20 euros anuals els valldoreixencs, i els santcugatencs més pròxims a l'estació de Valldoreix. D'aquesta manera, l'ens territorial assegura que es reduiria la demanda de places a 1.200 usuaris, dels quals la meitat només fan servir el cotxe de forma puntual, com detalla l'estudi. Ho explica el vocal de Mobilitat de l'EMD, Joan Gaya.

Joan Gaya

Es demostra que la meitat dels ciutadans que han demanat el distintiu estan a l'àrea d'influència, i més de la meitat no utilitzen el cotxe cada dia.


De moment, l'EMD ha acordat no començar a aplicar la taxa d'aparcament de l'àrea verda als veïns que han demanat el distintiu almenys fins a finals d'agost. El motiu és que no se sanciona els veïns que aparquen sense tenir el distintiu. L'EMD considera que és una tasca de la Policia Local, mentre que l'Ajuntament reitera que a Sant Cugat hi ha una empresa concessionària que duu a terme les sancions de la zona blava i que no és feina del cos policial. L'ens territorial descarta aplicar aquesta opció perquè no vol que els veïns paguin més per aparcar a la zona.



  • Comparteix:

COMENTARIS

Felicitats Montse Turu, es una bona idea. Ara, com sempre, algú se la fara seva.

josepet. Enviat el 31/mar/10


L'idea del parking no es una cosa d'ara.Les negociacions les van començar cuan estaban al Govern desde CiU-Actuem,concretament amb varies reunions amb els directius de Tabasa, Srs.Rabescall i Vilalta (per cert segrestat actualment al Africa) queda clar ?.Les coses no són com s'expliquen,són com són.

Antoni. Enviat el 31/mar/10


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.