Coordinació de tots els efectius municipals per lliutar contra els efectes de la nevada


Temes relacionats

Sant Cugat ja ha gastat mig milió d'euros per pal·liar els efectes de la nevada (26/mar/10)

Més de 8.000 hectàrees del Parc de Collserola estan afectades per la nevada de fa dues setmanes (24/mar/10)

Sant Cugat comença a retirar les restes de la nevada per prevenir els incendis (19/mar/10)

Sant Cugat entra en fase de pre-alerta i recupera progressivament la normalitat (11/mar/10)


  • Comparteix:

El desplegament municipal activat per la nevada va afectar sis col·lectius de serveis de la ciutat i gairebé totes les àrees de l'Ajuntament. Mossos d'Esquadra, Policia Local, Bombers, ADF, Protecció Civil i Creu Roja van treballar conjuntament per pal·liar els efectes del temporal de neu, mentre un dispostiu municipal encapçalat per l'alcalde va coordinar les brigades municipals i les àrees de Mobilitat, Medi Ambient, Serveis Urbans, Seguretat Ciutadana, Serveis a la Ciutadania, Educació, Esports i Comunicació. Cugat.cat ha recollit els testimonis dels treballadors que van minimitzar les incidències i els problemes entre la ciutadania i al municipi.

L'alcalde ha agraït en nom de la ciutat la col·laboració de tots els efectius municipals en el dispositiu especial activat per la nevada de fa dues setmanes. Lluís Recoder ha ofert aquest divendres un aperitiu on ha convidat els sis col·lectius que van participar activament durant les hores més crítiques de la nevada. L'escoltem en declaracions a Cugat.cat.

Lluís Recoder

Tothom que va col·laborar es va comportar amb una professionalitat absoluta. La valoració de l'actuació és molt positiva.



Recoder també ha aprofitat per demanar a la Generalitat i al Consorci del Parc de Collserola un esforç conjunt per netejar el bosc que ha quedat malmès després del temporal.

Els diferents col·lectius que van treballar per pal·liar els efectes de la nevada han detallat a Cugat.cat l'actuació que van portar a terme. El cap del parc de bombers de Rubí-Sant Cugat, Ramon Viladrich, i el president dels voluntaris de Protecció Civil, Lluís Dones, van prioritzar l'obertura de vies, així com facilitar a la ciutadania informació sobre l'estat dels carrers i els efectes de la nevada.

Viladrich i Dones

Des de Bombers vam prioritzar obrir les vies. / Protecció Civil va ajudar a netejar carrers i informar els ciutadans.



Per la seva banda, el cap de la comissaria de Sant Cugat del Vallès, Roger Sales, i l'inspector en cap de la Policia Local, Josep Maria Escarré, han explicat a Cugat.cat que la seva actuació és va centrar en el control del trànsit i l'obertura de diferents vies.

Sales i Escarré

La competència dels Mossos es va centrar en el trànsit de via interurbana. / El cos de Policia Local va fer més de 400 hores.



El cap operatiu del grup d'intervenció immediata de l'ADF, Ignacio Ferreira, i el voluntari de la Creu Roja, Francesc Poveda, també han explicat a Cugat.cat en què van centrar els seus esforços.


Ferreira i Poveda

Totes les unititas municipals vam dirigir-nos amb els nostres mitjans a les zones més problemàtiques / Vam enviar una dotació ambulància i una altra de transport sanitari per si calia fer alguna atenció.




Un centenar de persones que van treballar durant l'episodi de la nevada s'han reunit aquest divendres al Teatre-Auditori.








  • Comparteix:

COMENTARIS

A banda de coordinar i fer declaracions, podria explicar el Sr. Recoder quines accions concretes va fer l\\'ajuntament el dia i sobretot la nit de la nevada ?. Jo vaig arribar en un autobús a les 3 de la matinada, després de 8 hores d\\'espera i de desinformació i a Sant Cugat no hi havia re de re, sols carrers glaçats.

josepmar. Enviat el 27/mar/10


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.