El Diumenge de Rams torna a reunir a la plaça d'Octavià milers de famílies fidels a la tradició


  • Comparteix:

La plaça d'Octavià ha quedat petita un any més amb els milers de santcugatencs que s'hi han aplegat per a celebrar el Diumenge de Rams. Els infants, protagonistes de la jornada, han lluït palmes plenes de llaminadures que han destacat entre els tradicionals palmons i branques de llorer i d'olivera que els fidels a la tradició han dut a beneir. El vicari general de la diòcesi Salvador Cristau ha oficiat la missa i ha recordat el sentit cristià de la festivitat.

La tradicional missa de la Passió ha iniciat la celebració de Diumenge de Rams, dia en què es commemora l'entrada de Jesús a Jerusalem. Després de la lectura dels fragments de l'Evangeli que han recordat aquesta efemèride, els feligresos han beneït les seves palmes i palmons a les portes del Monestir i han assistit a la missa que ha tingut lloc a l'interior de l'església.

Una segona benedicció més multitudinària ha tingut lloc al mig de la plaça d'Octavià. Aquest segon ofici ha servit perquè mossèn Salvador Cristau beneís totes les palmes, palmons i branques de llorer i olivera dels santcugatencs que es mantenen fidels a la tradició. Tot i que els infants han quedat impressionats amb la gran quantitat de gent que s'hi ha concentrat, molts d'ells no acabaven de tenir clars els motius religiosos de la celebració.

Aquestes són algunes de les explicacions que els nens i nenes han trobat a la commemoració del Diumenge de Rams.

Nens i nenes

Perquè Jesús entra a Jerusalem. / Està ple de gent perquè avui és el dia que va venir Jesús. / Van rebre Jesús al sepulcre amb palmes. / Celebrem el dia que mor Jesús.



El bon temps ha acompanyat la jornada, que ha donat pas a la Setmana Santa, i ha beneficiat la massiva afluència de gent. Tal com marca la tradició, les palmes i palmons que han rebut la benedicció s'han de conservar fins l'any vinent.




  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.