L'alcalde creu que els ajuts del govern per netejar Collserola són 'ineficaços'


Temes relacionats

L'Ajuntament no rebrà ajudes de la Generalitat per recuperar els 317.000 euros gastats en la nevada (29/mar/10)

Sant Cugat ja ha gastat mig milió d'euros per pal·liar els efectes de la nevada (26/mar/10)

Valldoreix s'ha gastat de moment 30.000 euros per la nevada (26/mar/10)

Coordinació de tots els efectius municipals per lliutar contra els efectes de la nevada (26/mar/10)

Més de 8.000 hectàrees del Parc de Collserola estan afectades per la nevada de fa dues setmanes (24/mar/10)

Sant Cugat comença a retirar les restes de la nevada per prevenir els incendis (19/mar/10)

Recoder creu que els ajuts del govern als ajuntaments per la nevada no seran suficients (18/mar/10)

Recoder s'adhereix al manifest d'alcaldes afectats per l'apagada elèctrica (17/mar/10)

Els arbres caiguts per la nevada encara dificulten el pas pels camins de Collserola (15/mar/10)

L'alcalde reclama ajudes supramunicipals per als ajuntaments afectats per la nevada (12/mar/10)


  • Comparteix:

L'alcalde adverteix que els ajuts de la Generalitat per netejar Collserola de les restes de la nevada del 8 de març seran 'ineficaços'. Lluís Recoder assegura que els 317.000 euros que ha invertit l'Ajuntament per pal·liar els efectes del temporal no es recuperaran i considera que la contractació de personal aturat per netejar la serra no serà suficient per prevenir els incendis. Recoder ha participat aquest dilluns a la trobada d'alcaldes afectats per la nevada organitzada per les associacions municipalistes a Santa Coloma de Farners, on han demanat a les companyies elèctriques que assumeixin les seves responsabilitats i facin una auditoria de l'estat de les seves instal·lacions.

L'Ajuntament ha pagat 317.000 euros fins ara per fer front als efectes de la nevada, una quantitat que no recuperarà amb les ajudes que ha aprovat la Generalitat de 21,5 milions d'euros. El consistori ha quedat exclòs dels ajuts directes perquè no compleix els requisits que demanava el govern, que ha destinat els fons a municipis amb talls elèctrics massius.

Tot i això, Sant Cugat sí que pot optar a ajudes per a la contractació de personal aturat per netejar Collserola, que es repartiran a través de plans d'ocupació locals. L'alcalde, però, creu que aquesta mesura és 'ineficaç' ja que ha recordat que la brigada destinada a netejar la serra després de la ventada de principis de l'any passat només va aconseguir retirar uns 200 arbres dels 60.000 que van caure a Collserola, 18.000 dels quals al terme municipal de Sant Cugat.

Recoder ha lamentat durant la trobada d'alcaldes que el govern repeteixi aquesta opció, després de posar en evidència que la neteja del bosc requereix professionals i no desocupats.

Lluís Recoder

Hem expressat la preocupació per l'estat en què està el bosc. Cal una actuació contundent, cal que s'encarregui la tasca a empreses especialitzades.


La trobada d'alcaldes afectats per la nevada d'aquest dilluns l'han organitzat la Federació de Municipis de Catalunya i l'Associació Catalana de Municipis. El president d'aquesta última organització i alcalde de Martorell, Salvador Esteve, ha repassat algunes de les peticions que fan les dues entitats municipalistes en nom de tots els dirigents locals.

Salvador Esteve

Demanem una auditoria de la xarxa. Demanem que la companyia elèctrica faci un programa d'actuacions d'ara en endavant. Una auditoria des de Medi Ambient de l'estat dels boscos.


Els presidents de les dues entitats han demanat a la Generalitat que ampliï les ajudes econòmiques en cas que els diners destinats no cobreixin les despeses ocasionades fins el moment.

La trobada ha tingut lloc a Santa Coloma de Farners, capital de la comarca de la Selva, una de les més afectades per la nevada de principis de mes. Una cinquantena d'alcaldes i alcaldesses catalans han participat a la reunió.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.