Una ONG apropa al Club Muntanyenc la importància de l'estalvi de l'aigua


  • Comparteix:

Jordi Huguet durant la xerrada al Club Muntanyenc Sant Cugat

Jordi Huguet durant la xerrada al Club Muntanyenc Sant Cugat

La importància de l'aigua per la vida al planeta i les diferències entre l'aigua envasada, de l'aixeta i la filtrada han centrat la xerrada que el farmacèutic i coordinador de l'ONG Aula de l'Aigua, Jordi Huguet, ha ofert aquest dilluns al Club Muntanyenc Sant Cugat (CMSC). La jornada ha anat acompanyada d'un tast d'aigües per la vintena de persones assistents.

Amb un to molt didàctic i aclaridor, Jordi Huguet ha anat desgranant a la xerrada 'L'aigua que bevem' una de les realitats més clares del planeta: sense aigua no seria possible la vida. Per exemplificar-ho, Huguet ha aportat dades com el fet que es necessiten gairebé 15.000 litres d'aigua per obtenir un quilo de carn de vedella i 900 per un quilo de patates.

El farmacèutic i coordinador de l'Aula de l'Aigua ha descrit l'envelliment de l'ésser humà com un 'procés de deshidratació' ja que, quan neixem, prop del 80% del nostre cos és aigua, quan som adults el percentatge se situa al voltant del 70% i al final de la vida aquest xifra es redueix fins el 65%.

Huguet ha destacat també les diferències entre l'aigua envasada i la de l'aixeta, que en general està més controlada que la primera, i ha advertit que no s'ha de tenir cap por a prendre la de l'aixeta.

Jordi Huguet

L'aigua de l'aixeta té més controls que l'aigua envasada, però com que ve de la planta potabilitzadora té aquest gust a clor.



L'Aula de l'Aigua és una ONG que proposa 'un canvi d'actitud individual i col·lectiu cap a l'estalvi, la no contaminació, la reutilització, i el repensar i reinventar processos d'estalvi d'aigua'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.