Amnistia Internacional portarà al ple municipal una moció de suport a un pres polític xinès


  • Comparteix:

El membres d'AI Eduard Santiago i Jesús Blanco

El membres d'AI Eduard Santiago i Jesús Blanco

La secció local d'Amnistia Internacional (AI) busca la complicitat del ple municipal per fer arribar al president de torn de la Unió Europea, José Luís Rodríguez Zapatero, una moció de suport al pres polític xinès Yang Chunlin. La proposta, vehiculada a través d'una formació política de la ciutat, s'emmarca en la campanya de l'entitat per promoure la implicació d'Europa en la defensa dels Drets Humans.

Amnistia Internacional vol posar el Drets Humans a l'agenda del president de torn de la Unió Europea i ha posat en marxa una campanya estatal per fer pressió perquè l'executiu europeu inclogui aquest aspecte en les relacions internacionals. Així ho ha explicat el membre de la secció de Cerdanyola-Sant Cugat d'AI, Jesús Blanco, en una entrevista a Cugat.cat.

Jesús Blanco

Volem aprofitar aquesta presidència per donar suport a certs casos. Que el president demani explicacions als països implicats.


En l'àmbit local, la campanya es tradueix en el suport a Yang Chunlin, un camperol xinès detingut i empresonat per defensar els pagesos davant les expropiacions de terra que duu a terme el govern del país asiàtic. Blanco ha explicat el cas.

Jesus Blanco

Va defensar els camperols xinesos que van perdre les seves terres i reclamava indemnitzacions al govern xinès.


Per fer arribar aquesta campanya a Rodríguez Zapatero, l'associació compta amb la col·laboració d'una formació política de la ciutat que presentarà la moció al proper ple amb la intenció que esdevingui una declaració institucional en favor dels Drets Humans, exemplificats en la figura Yang Chunlin.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.