El Fòrum Bayer alerta de la leishmaniosis canina, una malaltia que predomina a la nostra comarca


  • Comparteix:

La malaltia es transmet a través d'uns mosquits que habiten a les zones càlides

La malaltia es transmet a través d'uns mosquits que habiten a les zones càlides

El Fòrum Bayer alerta els santcugatencs de la incidència de la leihsmaniosis al Vallès Occidental, una malaltia que afecta majoritàriament els gossos i que no té cura. La coixesa i la pèrdua de pèl són alguns dels símptomes d'aquesta malaltia, que es transmet a través d'un mosquit que habita a les zones càlides com la nostra comarca. El Fòrum Bayer recomana que s'apliquin productes repel·lents als gossos per evitar el contagi de la malaltia.

El clima de la primavera i l'estiu afavoreix l'activitat dels flebotoms, uns insectes que transmeten aquesta malaltia. Per aquest motiu, el Fòrum Bayer recomana que els gossos dormin a l'interior durant les èpoques de més calor, que s'eviti passejar els animals entre les vuit del vespre i les deu de la nit i que s'apliqui un producte repel·lent dels insectes transmissors.

El veterinari i membre del Fòrum Bayer, Xavier Roura, ha explicat en declaracions a Cugat.cat com afecta aquesta malaltia a la nostra comarca.

Xavier Roura

A la zona del Vallès hi ha una gran quantitat de leihsmaniosis. De tots els gossos infectats, tan sols un 20% desenvolupen la malatia.


El Fòrum Bayer és una plataforma sense ànim de lucre formada per experts que tracten les malalties vectorials i el seu impacte a la unitat familiar. L'objectiu de l'entitat és difondre informació i conscienciar els ciutadans sobre les malalties de transmissió per paràsits i les mesures per evitar-les.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.