La Font d'en Sert del Parc de Collserola, remodelada i habilitada per acollir visitants

Aspecte actual de l'espai de la Font d'en Sert

Societat

Publicat el 2/abr/10 per Cristina Solias

La Font d'en Sert, situada al torrent de Prunells del Parc de Collserola, torna a brotllar gràcies a les obres de rehabilitació emmarcades en un conveni entre la Diputació de Barcelona i l'Obra Social 'la Caixa'. La neteja i millora del drenatge del camí, la substitució d'un mur caigut per una petita escullera de granit i la rehabilitació de l'aspecte exterior amb rajoles de ceràmica són els principals treballs que s'han dut a terme a l'espai.

La font va patir els desperfectes durant les abundants pluges de l'hivern de l'any passat. Tot i que les millores estaven enfocades a la remodelació de la font, també han servit per adequar l'espai a l'ús públic amb la neteja de les graderies i la col·locació d'una taula amb bancs per als visitants.

El projecte vol recuperar els punts d'aigua, però també l'ús social que se n'havia fet i el patrimoni històric que ha anat desapareixent. En total, el conveni contempla els treballs de rehabilitació de les 13 fonts malmeses del Parc de Collserola, unes millores que estan donant feina a més de 500 persones en risc d'exclusió social.