La Coordinadora d'Entitats d'Educació en el Lleure impulsa activitats per conèixer la situació del poble sahrauí

Infants sahrauís acollits els estius a la ciutat

Societat

Publicat el 7/abr/10 per Cristina Solias

La Coordinadora d'Entitats d'Educació en el Lleure (CEEL) ha començat a treballar per conscienciar la població santcugatenca sobre el conflicte polític i social que viu el poble sahrauí. El projecte neix després que una vintena de membres de l'entitat hagin viatjat una setmana a Tinduf, a Algèria, on viuen més de 200.000 sahrauís en camps de refugiats. Xerrades a escoles, exposicions i un documental són algunes de les propostes que estan preparant per sensibilitzar els santcugatencs d'aquesta problemàtica.

Més d'una vintena de membres de la CEEL han viatjat del 27 de març al 3 d'abril als territoris ocupats per organitzar activitats didàctiques i de lleure amb els Exploradors de Dajla, un agrupament escolta local. Els santcugatencs també han fet arribar 620 quilos de material escolar i esportiu a diversos centres docents del territori, concretament a l'escola Ali Omar, a l'escola Bressol, a l'escola d'Educació Especial i a la Casa de Dones de Dajla. Aquest material el van aconseguir amb una recollida organitzada a la nostra ciutat, en la qual els santcugatencs també van fer donacions de medicaments a l'hospital de Dajla, encarregat de distribuir-los a la zona.

La membre de la CEEL Laura Menéndez fa un balanç molt positiu del projecte.

Laura Menéndez

Hem treballat amb l'escola Ali Omar fent un casal amb jocs i activitats per als nens. L'experiència ha estat mot bona i profitosa.

Your browser doesn’t support HTML5 audio




Menéndez ha donat detalls sobre les activitats de conscienciació que volen dur a terme en els propers mesos a la ciutat.

Laura Menéndez

Farem un reportatge fotogràfic per exposar-lo als centres educatius, xerrades, entrevistes i un documental de la nostra experiència.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





La coordinadora s'ha proposat difondre informació sobre el conflicte del poble sahrauí a Sant Cugat per sensibilitzar els santcugatencs. Actualment, el Sàhara Occidental veu com els tràmits internacionals que ha impulsat per aconseguir que se celebri un referèndum d'autodeterminació i arribar així a ser un estat independent estan congelats. Tot i que 76 països d'arreu del món ja el consideren un estat propi, l'Estat espanyol encara és un dels països que no s'ha volgut pronunciar al respecte.