Els habitatges de més de 40 anys hauran de passar una inspecció que pagarà el propietari


  • Comparteix:

Al conjunt de Catalunya hi ha 1,2 milions d'habitatges de més de 40 anys

Al conjunt de Catalunya hi ha 1,2 milions d'habitatges de més de 40 anys

Tots els edificis de la ciutat construïts abans de 1970 hauran de passar una inspecció tècnica obligatòria, abans del 2015, que avali el seu bon estat de conservació. Així ho estableix un nou decret del departament de Medi Ambient i Habitatge que està a exposició pública i que fixa la caducitat d'aquesta revisió en 10 anys. El govern ha explicat a Cugat.cat que els ajuntaments estaran obligats a informar la Generalitat dels immobles que detectin en mal estat. Els consistoris poden, a més, complementar el decret amb aportacions pròpies, segons la tipologia d'habitatges que hi hagi a cada ciutat.

Al conjunt de Catalunya hi ha 1,2 milions d'habitatges construïts abans de 1970 que hauran de passar aquesta inspecció que pagarà la comunitat de propietaris. La intenció del decret, que entrarà en vigor aquest mateix any, és que s'estableixi un calendari perquè tots els habitatges passin el més aviat possible aquesta revisió i impedir, així, la degradació del parc immobiliari.

La nova normativa obligarà a propietaris i ocupants a facilitar l'accés als habitatges per possibilitar l'examen dels elements comuns de les finques. D'aquesta manera, els tècnics efectuaran la inspecció i atorgaran, posteriorment, el certificat d'aptitud que determinarà l'estat de conservació de l'immoble, així com les possibles carències que tingui l'edifici.

La Generalitat té previst que les inspeccions es facin en col·laboració amb el col·legi d'arquitectes i altres associacions professionals vinculades amb l'edificació. Els ajuntaments tindran l'opció de signar un conveni amb el departament de Medi Ambient i Habitatge per obtenir una certificació especial per tenir un major control sobre aquests habitatges.

El decret també preveu un paquet d'ajudes per a aquells propietaris d'habitatges amb dificultats per assumir el cost d'aquestes inspeccions obligatòries. El govern però no ha concretat la suma total d'aquestes ajudes que, assegura, ara ja s'apliquen per immobles que necessiten una restauració concreta.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.