'Per menjar-te millor!' porta a la ciutat l'intercanvi de llibres entre els més petits


Temes relacionats

L'èxit de la 1a Fira del Llibre Infantil deixa les portes obertes a la seva continuïtat (22/nov/09)


  • Comparteix:

La proposta 'Per menjar-te millor!' de la delegació santcugatenca de l'Institut de la Infància de Barcelona obre un nou servei de lectura infantil i intercanvi literari a la ciutat. La Cafeteria Fusión és l'establiment on els més petits poden anar a llegir mentre mengen i també portar llibres vells que tinguin a casa i intercanviar-los per altres que hagin aportat altres infants. La iniciativa, que un cop al mes inclourà un taller de gastronomia, vol conscienciar també els més petits de la importància de la conservació del medi ambient.

El projecte 'Per menjar-te millor!' està totalment gestionat pels pares i usuaris que vulguin aportar llibres i compta amb la col·laboració de l'àrea de Medi Ambient de l'Ajuntament.

Les activitats de la Cafeteria Fusión són gratuïtes i permanents, a diferència d'altres projectes anteriors fets al municipi on només es permetia l'intercanvi de diferents objectes, com obres literàries i vehicles de dues rodes, en dies puntuals.

La directora de la delegació a Sant Cugat de l'Institut de la Infància, Verònica Bronstein, explica d'on va sorgir el projecte. Són declaracions a Cugat.cat.

Verònica Bronstein

És el primer espai d'intercanvi de llibres infantil. Aquest va sorgir de la fusió de la Fira del Llibre i el projecte 'Sobre rodes'.


Per la seva banda, la tinenta d'alcalde de Medi Ambient, Marta Subirà, ha destacat el caire sostenible del projecte, que a més d'endinsar els més menuts en el món de la lectura, també fomenta valors com la reutilització.

Marta Subirà

Des de l'Ajuntament encoratgem totes les activitats que impliquin compartir i reaprofitar objectes.



La iniciativa ampliarà el servei habitual amb tallers de gastronomia un cop al mes.







  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.