Sant Cugat celebra el 1r Fòrum d'Astrofísica amb les estrelles púlsars com a eix central


  • Comparteix:

Els púlsars són petites estrelles que generen camps magnètics

Els púlsars són petites estrelles que generen camps magnètics

Sant Cugat es converteix avui en la capital internacional de l'astrofísica amb un fòrum que reuneix especialistes en aquesta matèria i que analitzaran els fenòmens més violents i enèrgics de l'univers. La jornada, que tindrà lloc al Teatre-Auditori, girarà al voltant dels púlsars, petites estrelles que graviten a altes velocitats i generen grans camps magnètics. La doctora Jocelyn Bell-Burnell, de la Universitat d'Oxford, inaugurarà la trobada amb una conferència a dos quarts de set de la tarda.

La doctora de la Universitat d'Oxford Jocelyn Bell-Burnell va descobrir els púlsars el 1967 a partir de la seva recerca doctoral. Bell-Burnell serà l'encarregada de donar el tret de sortida al fòrum precisament amb una conferència sobre el seu descobriment.

El coordinador de la cita, el doctor en Física per la Universitat Nacional de la Plata a l'Argentina Diego Torres, ha explicat què són els púlsars.

Diego Torres

Són estrelles petites i denses amb molta massa solar. Al seu voltant, les partícules s'acceleren en altes energies i es produeix radiació.


El Fòrum d'Astrofísica comptarà amb diverses sessions-taller i conferències d'especialistes que tindran continuïtat amb una publicació on es reflectirà la temàtica i els avenços tractats. A més, algunes escoles de la ciutat faran tallers per acostar l'astrofísica als alumnes.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.