El Centre Borja commemora el naixement de Sant Francesc de Borja reivindicant la vigència dels seus valors


  • Comparteix:

Moment del concert 'Stabat Mater' al Centre Borja

Moment del concert 'Stabat Mater' al Centre Borja

Sant Francesc de Borja continua sent vigent cinc segles després del seu naixement. Amb aquest missatge, el Centre Borja ha encetat aquest dissabte els actes de commemoració del 5è centenari del naixement del personatge històric i religiós. El catedràtic d'Història de l'Art de la Universitat de Lleida, Ximo Company, ha estat l'encarregat de recordar l'excepcionalitat de Sant Francesc de Borja amb una conferència on ha reivindicat per a l'actualitat alguns dels valors que va promulgar el sant.

Sant Francesc de Borja, besnét de Ferran el Catòlic, va néixer el 1510 a Gandia i va destacar per la seva dedicació religiosa. De Borja va ingressar a la cort de l'emperador Carles V, on va assolir diversos títols nobiliaris, a més del càrrec de lloctinent de Catalunya.

El catedràtic d'Història de l'Art de la Universitat de Lleida, Ximo Company, ha destacat la doble vessant política i espiritual de Sant Francesc de Borja.

Ximo Company

És un personatge apassionant. La talla humana és excepcional, però té també una veta d'exigència i rectitud difícil d'explicar el 2010.


'Va dominar mig món i va aconseguir dominar-se a si mateix', ha destacat Company. Més enllà de la importància del personatge històric, Company ha reivindicat la vigència dels valors del Francesc de Borja per a la societat actual.

Ximo Company

Ens fa falta uns quants Francesc de Borja. La vigència és absoluta, era una persona franca i lleial.



La jornada de commemoració del 5è aniversari del naixement del sant s'ha completat amb el concert 'Stabat Mater' dirigit pel mestre Teodor Roura. Tot i que el gruix de les activitats s'han concentrat aquest dissabte, diumenge tindrà lloc la Missa Solemne presidida pel bisbe de Terrassa, Josep Àngel Sáiz Meneses.







  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.