El bisbe de Terrassa afirma que la pederàstia és contrària a la vocació religiosa


  • Comparteix:

El bisbe de Terrassa en una entrevista a Cugat.cat

El bisbe de Terrassa en una entrevista a Cugat.cat

El bisbe de la diòcesi de Terrassa, Josep Àngel Sáiz Meneses, condemna els últims casos de pederàstia que esquitxen l'Església catòlica. Sáiz Meneses qualifica els abusos de 'molt lamentables' i afirma que són contradictoris amb la vocació i que s'han d'eradicar. Per aconseguir-ho, el bisbe creu necessari augmentar els nivells d'exigència en els seminaris de formació de capellans.

El Vaticà ha reconegut els últims casos de pederàstia que s'han atribuït a alguns capellans irlandesos de l'Església catòlica. El bisbe de Terrassa, Josep Àngel Sáiz Meneses, ha dit en declaracions a Cugat.cat que els abusos a menors atribuïts a l'Església catòlica són 'una xacra que s'ha d'eradicar' i ha demanat que s'apliqui la justícia als culpables.

J.A Sáiz Meneses

Són casos molt lamentables i una causa de gran dolor. Demanem que s'apliqui la justícia als culpables.



Segons Sáiz Meneses, la pederàstia és un problema de tota la societat i aquests casos han de servir de toc d'atenció per actuar-hi al respecte. El bisbe de Terrassa, que aquest diumenge ha presidit una Missa Solemne al Centre Borja, ha apostat per fer front al problema amb més formació. Sáiz Meneses també s'ha mostrat partidari d'augmentar els nivells d'exigència en els seminaris i afirma que aquests fets són 'el més contradictori amb la vocació de capellà'.

J.A Sáiz Meneses

Cal pujar els nivells d'exigència als seminaris en l'espiritualitat i l'entrega als altres. Això és el més contradictori que hi pot haver amb la vocació.




Tot i que els casos de pederàstia que han sortit a la llum pública aquestes setmanes han qüestionat la gestió de l'Església, el Papa Benet XVI encara no s'ha pronunciat obertament al respecte.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.