Jocelyn Bell-Burnell: 'Els púlsars seran els focus per viatjar per l'espai'


  • Comparteix:

L'astrofísica omple des d'aquest dilluns Sant Cugat. La ciutat acull un fòrum d'experts internacionals que ha donat el tret de sortida amb una conferència divulgativa de la doctora de la Universitat d'Oxford Jocelyn Bell-Burnell. La xerrada ha girat al voltant dels púlsars, petites estrelles molt denses que graviten a altes velocitats i generen grans camps magnètics. La doctora ha afirmat que properament els púlsars podran fer la funció de focus de l'univers i il·luminar així l'home en el seu viatge per l'espai. L'acte, celebrat al Teatre-Auditori, ha comptat amb la presència d'unes 500 persones.

El municipi es converteix així en la capital internacional de l'astrofísica amb el 1r Fòrum d'Astrofísica de Sant Cugat, que aplegarà durant els propers quatre dies científics que analitzaran els fenomens més violents i enèrgics de l'univers.

La xerrada inaugural del fòrum ha anat a càrrec de la descobridora dels púlsars l'any 1967, la doctora Jocelyn Bell-Burnell. L'experta, que és Dama de l'Imperi Britànic, ha afirmat que en el futur els púlsars poden servir de guia lumínica de l'espai. Són declaracions a Cugat.cat.

Jocelyn Bell-Burnell

Algun dia potser podrem usar els púlsars com a focus per navegar a través de l'espai


Bell-Burnell ha remarcat les extraordinàries característiques dels púlsars, com la seva elevada densitat. La matèria d'aquestes estrelles dins d'un didal és equiparable al pes de totes les persones que habiten al planeta.

La inauguració d'aquest primer fòrum ha comptat amb la presència de l'alcalde, Lluís Recoder, que ha destacat la implicació de la ciutat amb l'esdeveniment.

Lluís Recoder

A banda del rigor acadèmic del fòrum, la ciutat també serà còmplice de l'esdeveniment. Diversos centres educatius faran tallers per apropar l'astrofísica.




El Fòrum d'Astrofísica comptarà amb diverses sessions-taller i conferències d'especialistes que tindran continuïtat amb una publicació on es reflectirà la temàtica i els avenços tractats.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.