Carles Campuzano (CiU): 'La proposta de Vic no resol el problema de la immigració'


  • Comparteix:

El diputat de CiU a Madrid Carles Campuzano veu en l'empadronament dels immigrants un 'bon instrument' de política migratoria. Tot i això, Campuzano ha lamentat que el pes de la immigració recaigui en els ajuntaments i ha criticat la gestió i el model de l'executiu espanyol. El dirigent de CiU coincideix amb el responsable d'Immigració de CDC, Àngel Colom, en què la solució del consistori de Vic de comunicar a la delegació del govern espanyol els empadronaments d'immigrants sense papers 'no solucionarà' el problema. Campuzano considera que el conflicte no està en el padró, sinó en la immigració irregular. No obstant, el diputat ha destacat la capacitat de Catalunya de 'fer nous catalans'.

Campuzano ha portat al Club Muntanyenc (CMSC) les claus del debat de la immigració a Catalunya en la ponència 'La convivència és possible?', organitzada pel Fons Social Sant Cugat-Valldoreix.

El polític convergent ha destacat la importància del padró com a eina dels ajuntaments pel control de la població immigrada, un col·lectiu que, a la pràctica, assegura que gestionen els ens locals, tot i que considera que és competència estatal. Tot i això, Campuzano s'ha desmarcat de la decisió de l'Ajuntament de Vic d'empadronar els immigrants sense papers, però comunicant-ho al govern estatal.

Carles Campuzano

És normal que els ajuntaments es queixin, però no crec que la pràctica que l'Ajuntament de Vic vol promoure solucioni el problema.


L'alcalde, Lluís Recoder, ha subratllat que Sant Cugat té un model d'immigració basat en què els nouvinguts siguin coneixedors dels 'drets i els deures' que tenen, respectant els seus costums, sense que xoquin amb les normes de convivència. En aquest sentit, Recoder ha destacat el paper d'entitats com el Fons Social per fer de Sant Cugat 'una ciutat acollidora'.

Lluís Recoder

Entitats com el Fons Social han servit per fer de Sant Cugat una ciutat acollidora. Ja fa anys que algunes entitats treballen per oferir serveis i noves oportunitats als nouvinguts.


Recoder ha afegit que els ajuntaments estan fent el que 'els toca, i més del que els toca' per donar servei a tota immigració, la que ha arribat legalment i la que ho ha fet 'per la porta del darrere'.

Una seixantena de persones han assistit a la conferència aquest dilluns al vespre al CMSC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.