Els més joves de la colla de Geganters restaurararan el gegantó Valentí


Temes relacionats

El gegantó Valentí participarà a les festes de Santa Eulàlia de Barcelona (26/gen/10)

Carles Falp: 'Era necessària la restauració dels Gegants' (11/set/09)


  • Comparteix:

La gran activitat d'en Valentí obliga els Geganters a restaurar-lo

La gran activitat d'en Valentí obliga els Geganters a restaurar-lo

Els més menuts de la colla de Geganters de Sant Cugat restauraran el gegantó Valentí a partir de finals de mes per reparar la malmesa del cartró que li dóna forma. La reiterada participació del gegant en diverses cercaviles d'arreu de Catalunya ha estat la principal causa del seu deteriorament. L'artista santcugatenca Dolors Serra serà l'encarregada de controlar el procés d'arranjament de l'estructura i la vestimenta d'en Valentí.

L'activa participació del gegantó Valentí a les cercaviles organitzades arreu del territori ha malmès les parts visibles del cartró que forma la seva estructura. El gegant, nascut a partir de les mans i la imaginació dels nens i nenes del Taller Triangle, restarà fins el mes de maig a la Casa de Cultura, on tindrà lloc la restauració a càrrec dels més joves de la colla de Geganters de la ciutat, controlats per l'artista i directora del Taller Triangle, Dolors Serra.

El cap de colla dels Geganters de Sant Cugat, Carles Falp, explica com sorgeix la idea d'implicar els membres més joves de la colla en la restauració d'en Valentí.

Carles Falp

Seguint amb la filosofia de creació del gegantó, fet per nens i nenes, volíem que fossin els nens que el restauressin.



Els responsables dels treballs es plantegen aprofitar la restauració per canviar el material del barret del gegantó per fibra de vidre, de manera que tingui més resistència a les condicions climatològiques.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.