L'antic ajuntament ja acull el Registre Civil i el Jutjat de Pau


Temes relacionats

El jutjat de pau i el registre civil es traslladaran a l'antic ajuntament (18/gen/10)


  • Comparteix:

Els serveis del Registre Civil i el Jutjat de Pau s'ofereixen des d'aquest dimecres a l'edifici de l'antic ajuntament, a la plaça de Barcelona. Amb la nova ubicació, el consistori vol resoldre els problemes d'accessibilitat que tenien aquests serveis quan estaven a la rambla de Can Mora i millorar les condicions de treball del personal. L'antiga sala de plens es farà servir com a espai de casaments i altres cerimònies.

Amb el trasllat d'aquests serveis es posa punt final a les obres d'adequació de l'antic ajuntament. El Jutjat de Pau tindrà les seves pròpies dependències a la primera planta, amb el despatx del jutge, Josep Mayol, i la sala de visites i cerimònies, que ocuparà l'espai de l'antiga sala de plens. A la planta baixa hi haurà una zona de recepció i vuit espais de treball, així com un despatx per a la secretaria. Les obres s'han aprofitat per rehabilitar i repintar la façana, i per posar al dia alguns serveis.

El trasllat des de la rambla de Can Mora ha permès doblar la superfície del Registre Civil i del Jutjat de Pau, passant de 110 metres quadrats a 260. L'objectiu és superar els problemes d'accessibilitat que tenia l'anterior ubicació i, alhora, millorar les condicions de treball del personal i la comoditat dels usuaris.

Ho ha explicat el regidor de Seguretat Ciutadana, Xavier Martorell.

Xavier Martorell

Gairebé s'ha doblat l'espai útil però el que permet és la dignificació dels professionals dels treballadors i de la tasca del jutge de pau.




Josep Mayol s'ha felicitat per poder deixar enrere les antigues instal·lacions de la rambla de Can Mora que ha qualificat d''indignes'.

Josep Mayol

Ara hem fet un pas de gegant del problema que teníem. Era un local indigne per els ciutadans de Sant Cugat i per les persones que hi treballàvem.


L'equip de govern ha explicat que la nova ubicació és provisional, a l'espera de definir altres ubicacions de serveis municipals com els serveis socials, com preveu el Pla d'Equipaments. A més, el govern municipal reitera que l'edifici de la plaça de Barcelona seria el lloc idoni per instal·lar-hi els jutjats de primera instància i instrucció, si finalment la Generalitat i l'Estat espanyol canvien la seva postura i accepten crear el partit judicial de Sant Cugat. Recordem que, fins ara, el departament de Justícia ha rebutjat reiteradament aquesta opció i ha apostat per ampliar i especialitzar els jutjats de Rubí, on ara s'atenen els casos que genera la nostra ciutat.

D'altra banda, l'edifici que ara acollia el Jutjat de Pau i el Registre Civil, a la rambla de Can Mora, es rehabilitarà per acollir pisos de Promusa per a la gent gran.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.