L'equip de govern defensa l'actuació de la Policia Local davant les queixes rebudes pel Síndic de Greuges


Temes relacionats

Jaume Clavell proposa un nou protocol d'actuació de la Policia Local (15/abr/10)

Jaume Clavell: 'Les càmeres per regular el trànsit a la Floresta són una inutilitat' (14/abr/10)


  • Comparteix:

El regidor de Seguretat Ciutadana, Xavier Martorell, en una imatge d'arxiu

El regidor de Seguretat Ciutadana, Xavier Martorell, en una imatge d'arxiu

L'àrea de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament defensa l'actuació de la Policia Local i reitera que l'acció coercitiva genera sempre rebuig entre la societat, en resposta a les crítiques del Síndic de Greuges al cos policial. L'equip de govern, però, ha explicat a Cugat.cat que s'està redactant un codi de conducta per a la policia. D'altra banda, Seguretat Ciutadana considera que no fan falta càmeres de seguretat als districtes, com demana Jaume Clavell, ja que el baix índex de delictes no justifica la seva instal·lació.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Xavier Martorell, ha explicat que 'segur' que hi ha agents que la seva actitud no és la 'més adequada', però ha recordat que sovint l'actitud d'alguns ciutadans tampoc és la millor. En aquest sentit, Martorell ha dit que l'acció coercitiva sempre genera rebuig entre la ciutadania.

Xavier Martorell

Sempre l'exercici de l'acció coercitiva serà mal vista pels ciutadans.




Amb la intenció de millorar en el que sigui possible, Martorell ha recordat que s'està ultimant un codi de conducta pels agents. De tota manera, ha afegit, s'ha de tenir en compte que les accions positives que fa el cos al llarg de l'any no arriben al Síndic ni als mitjans de comunicació.

El Defensor del Poble també ha titllat d''inutilitat' la instal·lació de càmeres de trànsit a la Floresta, i ha demanat la incorporació de càmeres de videovigilància. Martorell argumenta que no se n'hi pot posar d'aquest darrer tipus si no hi ha prou delictes a la zona i es pot justificar davant la Comissió de Videovigilància.

Xavier Martorell

En aquests moments, per sort, no és justificable tenir càmeres de seguretat ciutadana als districtes.




Martorell ha afegit que el canvi de càmera de trànsit a càmera de videovigilància és relativament senzill i que ja ho tenen previst en cas que sigui necessari en el futur.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.