Serveis Socials atén un 21% més de persones que fa un any a causa de la crisi


  • Comparteix:

La presentació s'ha fet a la sala Ginesta de l'Ajuntament

La presentació s'ha fet a la sala Ginesta de l'Ajuntament

L'àrea de Serveis a la Ciutadania de l'Ajuntament ha atès el 2009 prop de 6.000 persones, un 21% més que l'any anterior. La inversió en serveis socials també ha augmentat una cinquena part respecte el 2008 i s'ha situat fregant els quatre milions d'euros. La injecció econòmica, que ha comptat amb una bossa de contingències de 700.000 euros, pretén donar resposta a les necessitats derivades de la crisi econòmica. L'equip de govern i ICV-EUiA i ERC, que van donar suport als comptes d'ara fa un any, han presentat les accions en matèria de serveis socials dutes a terme l'any passat a la ciutat.

L'alcalde, Lluís Recoder, la tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Carmela Fortuny, i la regidora de Cooperació, Immigració i Igualtat, Susanna Pellicer, acompanyats del regidor d'ICV-EUiA Xavier Boix i del portaveu d'ERC, Raül Grangé, han presentat aquest dimecres les actuacions en matèria de polítiques socials dutes a terme durant el 2009.

L'alcalde ha destacat que l'any anterior es va comptar amb una bossa de 700.000 euros per fer front a possibles contingències derivades de la crisi econòmica. Entre les tasques que s'han executat, Recoder ha explicat que s'ha descentralitzat l'atenció a la ciutadania amb la implantació d'un equip bàsic a la plaça d'en Coll. També es va incrementar el nombre de professionals dels equips, per disposar de 16 treballadors socials i 11 educadors. A més, l'alcalde ha explicat que s'ha millorat la base de dades municipal per a la recollida de les intervencions socials i la recopilació d'informació.

El pressupost destinat a serveis socials l'any passat sumava 3,8 milions d'euros, el que representa 800.000 euros més respecte l'any anterior. L'any 2009 s'han atès més de 2.500 famílies i s'ha augmentat l'ajuda de menjador en un 82%. Recoder ha remarcat la importància de les polítiques socials, sobretot en un moment com l'actual de crisi econòmica.

Lluís Recoder

Els serveis socials bàsics són la garantia de més proximitat als usuaris i a l'àmbit familiar i social. Des de l'Ajuntament pensem i treballem per una ciutat per a les persones.


Recoder ha subratllat l'aportació de 240.000 euros de l'Ajuntament a través de subvencions i convenis amb el teixit del tercer sector com a proveïdor de serveis.

D'altra banda, el regidor d'ICV-EUiA Xavier Boix i el portaveu d'ERC, Raül Grangé, s'han mostrat molt satisfets per les tasques dutes a terme. Boix i Grangé han recordat que el pressupost del 2009 es va aprovar amb els vots a favor de els seves formacions polítiques.

Xavier Boix/Raül Grangé

El nostre grup se sent molt orgullós de formar part d'aquest pacte. El treball amb la regidoria ha estat molt fàcil. / Volem felicitar a tots l'equip que ha format part dels projectes.






La titular de l'àrea de Serveis a la Ciutadania ha destacat que durant el 2010 la política de la regidoria i de l'equip de govern seguirà la mateixa línia d'actuació que l'any anterior.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.