Via Vallès demana que l'Àrea Metropolitana de Barcelona coincideixi amb la vegueria de Barcelona

El Vallès Occidental queda dividit en la futura delimitació de l'AMB

Societat

Publicat el 15/abr/10 per Marc Texidó

L'associació Via Vallès demana que la futura Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) es faci coincidir amb els límits territorials proposats per la vegueria de Barcelona. La plataforma ha tornat a criticar la delimitació de l'àrea metropolitana prevista en l'avantprojecte de llei de l'ens ja que considera que divideix comarques i no es correspon amb el 'territori metropolità real'. L'entitat creu que la vegueria metropolitana permetria eliminar estructures administratives, com els consells comarcals, i que hi hauria un únic òrgan d'administració local entre municipis i Generalitat. Via Vallès ha presentat aquest dijous el manifest 'Som Metropolitans' que recull aquestes demandes.

El govern de la Generalitat va aprovar el febrer l'avantprojecte de l'AMB que permet unificar en un mateix organisme la gestió de 36 municipis de la zona, entre ells Sant Cugat, en matèria d'urbanisme, transport públic i medi ambient. L'associació Via Vallès ja va presentar aleshores al·legacions per reclamar que l'AMB arribi fins on ho fa 'l'àrea d'influència de Barcelona'. La plataforma considera que l'AP-7, que passa per la nostra ciutat, no ha de ser una frontera.

Via Vallès ha presentat aquest dijous el manifest 'Som Metropolitans' que reclama que l'AMB s'inclogui en la futura vegueria de Barcelona. El president de Via Vallès, Joan Saborido, ha explicat en una entrevista a Cugat.cat els avantatges que creu que tindria aquesta divisió.

Joan Saborido

Aquesta vegueria metropolitana podria absorbir l'AMB i no ens caldrien tants organismes administratius. Cada municipi podria decidir a quins serveis metropolitans s'adhereix.

Your browser doesn’t support HTML5 audio





Saborido ha criticat les delimitacions de l'AMB previstes en l'avantprojecte de llei, un fet que, segons ha explicat, no s'hauria de produir si es mira cap al futur.

Joan Saborido

El fet metropolità actual no recull la realitat metropolitana. Això és absolutament limítat, si mirem el futur, això passa d'aquestes demilitacions.

Your browser doesn’t support HTML5 audio








L'associació Via Vallès ha presentat aquest dijous al migdia el manifest 'Som Metropolitans' en una roda de premsa a Sabadell.