Les relacions socials i la violència centraran les reflexions de la Universitat Internacional per la Pau


  • Comparteix:

Reflexionar sobre els conceptes de poder i violència i la seva influència sobre les relacions socials i la pau entre els pobles és el principal objectiu del de la divuitena edició de la Universitat Internacional per la Pau que se celebrarà entre els dies 17 i 23 de juliol. La internacionalitat és la tònica d'aquest any, on entre altres ponents, hi haurà el premi Nobel de la Pau Adolfo Pérez Esquivel.

Segons els organitzadors, la universitat arriba després d'un any molt dur des del punt de vista moral. L'edició d'enguany arrencarà amb la voluntat d'analitzar el poder i la violència des de les seves dimensions personals, col·lectives, polítiques i econòmiques. Les diferents ponències del programa tractaran aquestes qüestions sota un punt de vista crític sempre al servei de la pau i en contra de les guerres. Així mateix, els moviments socials serà un altre punt d'atenció per veure com han de continuar i quina és la millor manera d'organitzar-los. Segons Arcadi Oliveres, president de la Fundació Universitat Internacional per la Pau, l'edició d'aquest any donarà més arguments a aquestes mobilitzacions.

Arcadi Oliveres

Cal conèixer les raons de la violència i les raons de la guerra


Pel que fa als ponents, la regidora de Serveis Personals en funcions, Àngels Ponsa, ha destacat que la universitat serà aquest juliol més internacional que mai ja que comptarà amb Julie Artus, de la universitat belga de Paix de Namur, Candido GRZY-BOWS-KI de l'Institut Brasiler d'Anàlisi socioeconòmic i de Rafael Lluberes, director de la Unión de Juventudes Ecuménicas Dominicanas, entre d'altres. Així mateix, s'espera comptar amb la presència del premi Nobel de la Pau, Adolfo Pérez Esquivel.

Precisament, ha estat un dels ponents de l'edició anterior, el catedràtic de la Universitat Jaume I de Castelló, Vicent Martínez, l'encarregat de fer la primera conferència després de la presentació del programa. En la seva exposició, Martínez ha parlat sobre les 'guerres justes' i ha deixat clar que no es poden unir conceptes com guerra i justícia, sinó que s'ha d'apostar per la justícia i la pau. El catedràtic ha denunciat que s'ha de treballar per solucionar les desigualtats des del diàleg i no amb la violència.

Vicent Martínez

El problema de fons no és saber si la guerra és justa o no sinó saber quines desigualtats estem creant que porten al desenvolupament de conflictes


A banda de donar a conèixer el programa d'enguany, també s'ha presentat el llibre que recull les ponències de l'any passat. Aquesta publicació està especialment dedicada al desaparegut escultor basc Chillida, que va dissenyar el logotip de la Universitat Internacional de la Pau.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.