El tancament de part de l'espai aeri europeu també afecta els santcugatencs


  • Comparteix:

Molts viatgers s'acumulen als aeroports europeus

Molts viatgers s'acumulen als aeroports europeus

El núvol de cendra del volcà islandès que ha obligat a tancar bona part dels aeroports europeus també ha afectat diversos santcugatencs. Els ciutadans que es trobaven de viatge no han pogut tornar i els que ho han aconseguit han patit llargues hores d'espera. El tancament de l'espai aeri europeu, però, no ha afectat de manera considerable la distribució de productes. Els comerços, restaurants i mercats de la ciutat consultats per Cugat.cat han assegurat que de moment no tenen problemes amb el subministrament de productes.

Cugat.cat ha pogut conèixer les històries personals de santcugatencs afectats pel tancament del trànsit aeri. És el cas de Maria Teresa Estepà, que encara no ha pogut tornar de Londres.

Maria Teresa Estepà

Els trens estan saturats. Si la gent no té lloc al ferri tampoc no podem passar. Ryanair ens ha dit que fins dimecres, en principi, no podrem volar.


La situació també ha impedit alguns viatges previstos per aquesta setmana. Alguns socis de la Penya Blaugrana Sant Cugat que tenien entrada per veure aquest dimarts l'Inter-Barça, a Milà, s'han vist afectats per la cancel·lació de vols. Dos socis no podran desplaçar-se fins a la ciutat italiana, mentre que quatre membres de la junta directiva i dos socis més han canviat el pla previst i han marxat aquest diumenge en cotxe cap a Itàlia. Ho explica el president de la Penya Blaugrana Sant Cugat, Josep Maria Félez.

Josep Maria Félez

Alguns van en cotxe particular. Volien anar en avió però ho han canviat. A la Penya tinc dues entrades de socis que no han pogut anar.


L'altra cara de la notícia són els santcugatencs que han aconseguit tornar. Les set estudiants de l'escola La Vall que han participat durant la setmana passada al First Lego League a Atlanta, als Estats Units, ho han fet aquest dilluns, segons ha informat l'escola. Una altra santcugatenca, Carme Colomina, ha explicat a Cugat.cat que, tot i que aquesta matinada ha arribat a la ciutat, ha trigat més de 24 hores des que va sortir de Tiblisi, Geòrgia, fins a trepitjar terres catalanes.

Carme Colomina

A Istambul el caos era grandiós. El vol que tenia per Madrid no el vaig poder agafar i vaig aconseguir un altre cap a Barcelona però vam anar a parar a València.



El tancament de l'espai aeri europeu deixa sobre la taula alguns dels projectes previstos per aquesta setmana. L'escola Collserola encara no sap si podrà rebre les quatre educadores bosnianes que havien de participar a la celebració de Sant Jordi al centre, mentre que l'institut Leonardo da Vinci manté un intercanvi amb alumnes suecs a l'espera de saber si els alumnes podran volar aquest dijous cap el país escandidau.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.