La demanda de places de P-3 pel proper curs posa a prova la capacitat de les escoles


  • Comparteix:

L'escola Ciutat d'Alba estrenarà una nova línia de P-3

L'escola Ciutat d'Alba estrenarà una nova línia de P-3

L'alta demanda de places de P-3 porta al límit la capacitat de les escoles de la ciutat de cara al curs vinent. L'equip de govern es mostra preocupat davant l'augment sobtat de sol·licituds de matriculació escolar, que ha provocat que només quedin tres vacants a les classes de tres anys a tot el municipi, entre les escoles Catalunya i la Floresta. Com a primeres mesures per donar servei als 1.050 infants preinscrits, l'Ajuntament i la Generalitat han obert una tercera línia de P-3 a l'escola Ciutat d'Alba i han augmentat les ràtios dels centres que tenien llista d'espera.

L'equip de govern ha explicat que les noves demandes solen ser poc previsibles ja que provenen de famílies joves que s'han instal·lat recentment a la nostra ciutat i de les quals el consistori no en té constància. La regidora d'Educació, Esther Salat, explica les mesures a curt termini que han dut a terme Ajuntament i Generalitat per ampliar l'oferta.

Esther Salat

S'ha obert un tercer P-3 a l'escola Ciutat d'Alba i s'ha fet un increment de ratio a tots els centres que tenien llista d'espera per donar plaça als 1.050 infants inscrits.


Tot i això, l'àrea d'Educació és conscient que en els propers anys la demanda en el procés de matriculació pot seguir creixent i, per tant, assegura que ha de pensar en nous projectes que permetin encabir tots els alumnes als centres santcugatencs. Com a mesura prioritària, l'equip de govern torna a demanar a la Generalitat la construcció de la 12a escola. A més, el govern i l'Ajuntament contemplen acabar d'omplir les places de l'escola Ciutat d'Alba i avaluar les peticions dels centres Pinar i Thau d'incrementar les seves línies.

Des de la Generalitat, el director dels Serveis Territorials d'Educació de la comarca, Josep Lluís Domeyó, també ha atribuït a altres motius l'augment sobtat de matriculacions a P-3.

Josep Lluís Domeyó

Ha vingut gent de fora, sobretot de Rubí, i també hi ha hagut un traspàs d'alumnes que anaven a l'escola privada i que han demanat plaça als centres públics.





L'11 de juny, data en què finalitza el període de matriculació, s'adjudicaran les places a aquells sol·licitants que van fer els tràmits fora de termini.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.