El CPA es nega a pagar l'IVA de la seva seu, tot i haver subscrit un conveni amb l'Ajuntament per assumir-lo


Temes relacionats

Desapareix l'antic edifici del Centro Popular Andaluz (20/feb/07)

El CPA comença una nova etapa amb la inauguració de la seu de l'avinguda Francesc Macià (29/gen/07)

José Montilla presidirà els actes d'inauguració del CPA (24/gen/07)

Antonio Rodríguez substitueix Gabriel Ruiz al front del CPA i anuncia 'canvis dràstics' (23/nov/05)

La col·locació de la primera pedra del CPA marca l'inici d'una nova etapa d'aquesta entitat (11/oct/04)

L'Ajuntament i el CPA acorden finalment el trasllat de la seu de l'entitat (23/set/04)

El CPA insta l'Ajuntament a donar una resposta 'ja' sobre la demanda econòmica per la permuta de la seu (13/jun/04)

Recoder es compromet, ara, a posar la primera pedra del nou CPA al maig (29/feb/04)

El president del Centro Popular Andaluz lamenta que el conveni amb l'Ajuntament continuï aturat 'sine die' (12/feb/04)


  • Comparteix:

Antonio Rodríguez

Antonio Rodríguez

El president del Centro Popular Andaluz (CPA), Antonio Rodríguez, no vol retornar a l'Ajuntament l'IVA de la construcció de la seu de l'entitat. El CPA i el consistori van acordar al 2004 l'expropiació de la finca de l'anterior seu andalusa a canvi de l'edifici actual, que ha construït Promusa, i van resoldre que els 216.000 euros de la taxa tributària els pagaria l'associació. Rodríguez al·lega que no tenia coneixement del conveni quan va assumir la presidència del CPA al 2005 i atribueix l'acord a l'anterior president, Gabriel Ruiz. Per contra, Cugat.cat ha tingut accés al conveni de lliurament de claus de la nova seu de l'entitat, signat per Rodríguez, on consta el compromís del CPA per assumir l'impost.

L'Ajuntament i el CPA van signar al 2004 un acord per expropiar la finca que ocupava la seu de entitat que estipulava que el consistori, a través de Promusa, construiria un nou edifici per l'associació. En el conveni figurava que l'IVA, que puja a 216.062 euros, el pagaria el CPA. L'acord, signat per l'aleshores president de l'entitat, Gabriel Ruiz, apareix com a document adjunt a una junta de govern local, un document públic, amb data del 4 d'octubre del 2004.

L'acta de lliurament de claus de la nova seu del CPA i el conveni corresponent, als quals ha tingut accés Cugat.cat, també inclouen aquest compromís de pagament de la taxa tributària. Aquest darrer document, amb data de 20 de desembre del 2006 i adjuntat en aquesta peça informativa, explicitava que Promusa havia avançat l'impost i donava el termini màxim d'un any al CPA per retornar a l'empresa municipal d'habitatge els 216.062 euros. El document també indicava que l'entitat havia de retornar aquest import a Promusa si, abans del termini màxim, el CPA disposava d'aquest ingrés. El conveni, a més, apareix signat ja per l'actual president de l'entitat, Antonio Rodríguez, que va assumir el càrrec el novembre del 2005.

Tot i això, Antonio Rodríguez va manifestar a Cugat.cat dimarts passat que desconeixia aquest acord quan va assumir la presidència de l'entitat i que el seu antecessor, Gabriel Ruiz, va signar el conveni amb el consistori sense informar l'assemblea del CPA, obviant que ell mateix havia subscrit l'acord posteriorment. Rodríguez va explicar fora de micròfons al grup de comunicació que es plantegen presentar una demanda judicial contra l'anterior president. Antonio Rodríguez assegura que l'entitat no té els fons necessaris per assumir aquest deute i que no pagarà res que no autoritzi un tribunal.

Cugat.cat s'ha tornat a posar en contacte aquest dijous amb l'actual president del CPA per donar-li l'oportunitat de manifestar-se públicament sobre aquesta qüestió, però Antonio Rodríguez ha renunciat a fer-ho.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.