El CPA va ingressar 68.000 euros d'IVA retornat per Hisenda, però no els ha transferit a Promusa


Temes relacionats

El CPA es nega a pagar l'IVA de la seva seu, tot i haver subscrit un conveni amb l'Ajuntament per assumir-lo (23/abr/10)


  • Comparteix:

El president del CPA, Antonio Rodríguez

El president del CPA, Antonio Rodríguez

El Centro Popular Andaluz (CPA) va ingressar l'any 2007 més de 68.000 euros en concepte d'IVA retornat per Hisenda corresponent a la inversió feta en la construcció de la nova seu. Tot i que l'entitat va acordar amb l'Ajuntament retornar aquest IVA a Promusa, que és qui va assumir el cost de la nova seu, el CPA no ha fet efectiu el pagament. El president de la junta, Antonio Rodríguez, no ha volgut donar explicacions a Cugat.cat sobre el destí d'aquests diners.

Segons ha pogut saber Cugat.cat de fonts pròximes als partits que dijous es van reunir amb el president del CPA, l'Agència Tributària va ordenar a principis de 2007 la devolució al CPA de 68.241 euros corresponents a l'IVA cobrat per la inversió feta en la construcció de la nova seu de l'entitat, que va anar a càrrec de l'empresa municipal d'habitatge Promusa. L'entitat va ingressar aquesta quantitat en un compte corrent de Caixa Catalunya de titularitat del CPA, que és el mateix que fa servir l'entitat andalusa per cobrar les subvencions que anualment li atorga l'àrea de Cultura de l'Ajuntament i que continua obert.

Tot i que el CPA va acordar amb l'Ajuntament el retorn a Promusa de l'IVA suportat, l'entitat no ha transferit a l'empresa municipal d'habitatge aquests 68.241 euros ja cobrats. El president de la junta, Antonio Rodríguez, ni confirma ni desmenteix l'existència d'aquest ingrés, tot i que Cugat.cat li ha donat aquest divendres l'oportunitat de manifestar-se públicament sobre aquesta qüestió.

Aquests 68.241 euros són una part de l'import total corresponent a l'IVA que ha de retornar el CPA a Promusa, i que puja a més de 216.000 euros. El president del CPA es nega a abonar-los, tot i que al desembre del 2006 va signar un conveni amb l'empresa municipal d'habitatge que reconeixia el compromís de l'entitat de fer el pagament 'en el termini màxim d'un any'. Rodríguez tampoc no ha volgut explicar a Cugat.cat els motius d'aquesta negativa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.