La Festa de la Solidaritat dóna esperança a centenars de santcugatencs per lluitar contra la pobresa mundial


  • Comparteix:

Intermón Oxfam omple d'esperança la plaça d'Octavià amb tallers, actuacions i propostes per reduir la pobresa. La Festa de la Solidaritat d'aquest diumenge ha donat a conèixer la realitat dels països subdesenvolupats i ha recaptat fons per fer arribar aigua als camperols de Cayambe, a l'Equador. A més, l'entitat ha demanat al president de l'Estat espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, que compleixi els objectius de la 'Campanya del Mil·leni' de les Nacions Unides. Centenars de persones han participat en les activitats que ha organitzat Intermón per contribuir a reduir les desigualtats econòmiques globals.

Sota el títol 'Un Dia per l'Esperança', la secció local d'Intermón Oxfam ha explicat amb tallers, pancartes i plafons informatius la situació dels països més pobres. L'entitat també ha donat a conèixer les accions solidàries d'enguany, entre les quals destaca un projecte a l'Equador per facilitar l'accés a l'aigua dels camperols de Cayambe mitjançant la construcció d'infraestructures. A més, Intermón ha demanat al president Zapatero que compleixi els objectius de la 'Campanya del Mil·leni' amb la què es va comprometre en assumir la presidència de torn de la Unió Europea (UE).

El coordinador de la secció local d'Intermón Oxfam, Antoni Marimón, ha definit així els objectius de la festa.

Antoni Marimón

Pretenem conscienciar la gent i recaptar fons per a la campanya de l'Equador.


Parades de comerç just, tallers per pintar samarretes i una tómbola són algunes de les alternatives que l'entitat ha ofert per aconseguir la contribució econòmica dels participants.

Alguns dels assistents expliquen què fan per reduir la pobresa.

Participants

Consumim poc a casa. / La Maria va fer la comunió i vam recollir diners per Càritas. / He jugat a la tómbola per ajudar la gent pobra.




El grup Andança de l'Esbart i els Bastoners també han participat en la celebració amb les seves actuacions. A la tarda, un berenar compartit i l'animació infantil de Roger Casals ha tancat la jornada.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.