Els Amics de la Unesco debatran el mes que ve si 'Catalunya és terra d'acollida'


  • Comparteix:

L'Arxiu Nacional de Catalunya acollirà les quatre xerrades del cicle

L'Arxiu Nacional de Catalunya acollirà les quatre xerrades del cicle

Els Amics de la Unesco de Valldoreix-Sant Cugat dediquen el seu cicle de conferències del mes que ve a la immigració. Les xerrades, que s'agrupen sota el nom de 'Catalunya terra d'acollida?', tenen l'objectiu d'eliminar els prejudicis racistes, facilitar la convivència entre persones nouvingudes i la població dels països receptors, i debatre sobre la situació de la immigració al nostre país. Les xerrades del cicle seran els dimecres de maig a les set de la tarda a l'Arxiu Nacional de Catalunya (ANC).

Arran dels casos de conflictes relacionats amb immigrants, com els de les ciutats de Salt i Vic, els Amics de la Unesco han volgut debatre a fons si Catalunya és o no una terra d'acollida.

El president dels Amics de la Unesco Valldoreix-Sant Cugat, Rafael Recolons, explica en declaracions a Cugat.cat la finalitat del cicle de xerrades.

Rafael Recolons

El nostre missatge és que els ajuntaments i la Generalitat tingui prou força per mantenir la personalitat catalana i alhora acollir població nouvinguda


La primera conferència, 'Immigració a Sant Cugat: problema o oportunitat?', serà dimecres de la setmana vinent i anirà a càrrec de la regidora d'Immigració i Igualtat, Susanna Pellicer. L'objectiu de l'acte és analitzar la situació dels nouvinguts a la ciutat.

El segon torn és pel doctor en Sociologia de la UAB Andreu Domingo, que parlarà de com afecta la immigració internacional a les famílies catalanes a la conferència 'Mutacions familiars i immigració internacional a Catalunya'. La cita serà el 12 de maig.

La tercera proposta, que serà el dia 19, comptarà amb el testimoni de Pius Alibek, un iraquià propietari d'un restaurant que viu a Catalunya des de fa 30 anys. Alibek tractarà d'explicar el seu cas concret i, a partir d'aquest, analitzarà la integració dels nouvinguts al país i el seu contacte amb el català.

El cicle es tancarà l'últim dimecres de maig amb la xerrada 'Catalunya, terra d'acollida' que anirà a càrrec de l'escriptor i periodista anglès Matthew Tree. Amb el seu testimoni, Tree aportarà la visió d'un immigrant que, a més d'integrar-se a la cultura catalana, coneix el país i l'estudia en profunditat.

Totes les cites són els dimecres a les set de la tarda a l'Arxiu Nacional de Catalunya.

Paral·lelament a les conferències, l'entitat organitza una sortida cultural a Balaguer i al Monestir de Santa Maria de les Avellanes el 29 de maig, i una sessió de cine-fòrum amb la pel·lícula 'Frontera Sur' del director Gerardo Herrero el 31 de maig.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.