Sant Cugat s'afegeix al cicle d'activitats 'La vinya i el vi a Collserola'


  • Comparteix:

Sant Cugat s'ha sumat a l'organització de la 2a edició del cicle d'activitats 'La vinya i el vi a Collserola', conjuntament amb el Consorci del Parc de Collserola i l'Ajuntament de Cerdanyola. Amb la intenció de donar a conèixer la importància del cultiu de la vinya a la serra i al seu entorn, el cicle proposa una visita a la Masia de Can Coll, a Cerdanyola, un recital de poesia al Museu de Ca n'Ortadó, també a la ciutat veïna, i una visita al Museu de Sant Cugat. La intenció dels organitzadors és aglutinar tots els municipis de l'entorn de Collserola en properes edicions de la iniciativa.

La cap de Servei d'Ús Públic, Difusió i Educació Ambiental del Consorci del Parc de Collserola, Isabel Raventós, ha explicat l'objectiu d'aquestes activitats.

Isabel Raventós

Donar a conèixer la importància dels conreus en l'ecosistema de Collserola, així com l'activitat agrícola de la zona.



El tinent d'alcalde de Cultura, Xavier Escura, ha destacat la tasca del projecte en la difusió de la importància que el cultiu de la vinya ha tingut en la història de la zona i ha recordat el passat agrícola de Sant Cugat.

Xavier Escura

La vinya vertebra la història de l'entorn de Collserola. L'alou de Sant Cugat tenia set parròquies dedicades a la vinya.



El segon diumenge de maig, la masia de Can Coll oferirà una visita guiada a la vinya i a les seves dependències vitivinícoles. La següent cita, que serà l'últim diumenge de maig, es farà al Museu de Ca n'Ortadó, que proposa un recital de poesia bàquica i es complementarà amb una xerrada sobre vins catalans, un tast i música antiga. L'última activitat, prevista pel segon diumenge de juny, es farà al Museu de Sant Cugat, que organitzarà una visita guiada sota el títol 'Què bevien els monjos? i la gimcana infantil 'Ser un bon pagès'.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.