Psicòlegs catalans i balears compartiran a Sant Cugat coneixements sobre transtorns en joves, adults i gent gran


  • Comparteix:

La presentació del Congrés ha tingut lloc aquest dimecres a la tarda al Capio HGC

La presentació del Congrés ha tingut lloc aquest dimecres a la tarda al Capio HGC

El 5è Congrés de la Societat Catalano-Balear de Psicologia s'instal·la a partir del proper divendres al Capio Hospital General de Catalunya (HGC). Durant dos dies, professionals de la psicologia, psiquiatria i neurologia analitzaran de manera multidisciplinària malalties relacionades amb els transtorns alimentaris, les socioaddiccions i l'envelliment. Enguany el congrés comptarà amb la presentació d'un llibre sobre el dolor crònic, una iniciativa que es vol mantenir en properes edicions.

Oferir una visió plural de les malalties psicològiques que afecten a joves, adults i gent gran, és el principal objectiu de la nova edició del Congrés catalano-balear.

Ho explica el president del comitè organitzador de la trobada, Josep Deví.

Josep Deví

Hem de treballar entre disciplines, és la millor manera perquè tant les famílies com els malalts en surtin beneficiats.



La tinenta d'alcalde de Serveis a la Ciutadania, Carmela Fortuny, ha afirmat que la ciutat espera beneficiar-se de les conclusions extretes del congrés.

Carmela Fortuny

Estem en contacte constant amb persones amb els problemes que es debatran, intentarem poder aportar les conclusions de les jornades als ciutadans.




Divendres de la setmana vinent, quatre taules rodones ompliran la sala d'actes del Capio HGC per abordar el tractament de malalties com l'anorèxia i la bulímia, la visió neurològica de les toxicomanies, la degradació psicològica en l'envelliment i el paper dels psicòlegs a les Unitats Geriàtriques d'Aguts (UGA).

El director del Capio Hospital General de Catalunya, Xavier Mate, ha destacat l'organització d'aquesta primera jornada i ha valorat molt positivament ser la seu del congrés.

Xavier Mate

M'ha agradat molt el plantejament de les malalties en taules rodones.



Els professionals que participin al congrés posaran a prova la seva retòrica durant la jornada de dissabte amb comunicacions orals i presentacions de pòsters, els millors dels quals obtindran un premi en metàl·lic. Com a cloenda de la cita, la doctora i catedràtica en psicologia per la UAB, Rosa Maria Raich, rebrà de l'organització el 6è Premi Ramon Vallès i Sopena, per la seva trajectòria professional, després d'oferir una conferència magistral.


La presentació dels actes del 5è Congrés de la Societat Catalano-Balear de Psicologia ha tingut lloc aquest dimecres a la tarda al Capio HGC.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.