L'OMIC tramitarà les reclamacions dels alumnes afectats pel tancament de l'escola d'idiomes Saint James


  • Comparteix:

Representants municipals es van reunir a la Casa de Cultura amb alumnes afectats pel tancament

Representants municipals es van reunir a la Casa de Cultura amb alumnes afectats pel tancament

L'Oficina Municipal d'Informació al Consumidor tramitarà, a partir de demà, les reclamacions dels alumnes de l'escola d'idiomes Saint James, un cop l'empresa ha anunciat a la Generalitat que acceptarà la mediació de la Junta Arbitral. Prop d'un centenar dels alumnes afectats pel tancament de l'escola han assistit a la sessió informativa que han organitzat l'Ajuntament i el Departament de Consum.

Aquest procediment d'arbitratge ja s'ha aplicat amb èxit a 2.000 casos d'estudiants afectats pels tancaments d'Opening, Brighton i Wall Street Institute arreu de Catalunya, i encara hi ha en curs mil processos més. Segons Marta Capdevila, cap del servei de mediació i arbitratge de la Junta Arbitral, el fet que l'escola santcugatenca Saint James hagi acceptat aquest sistema facilitarà la resolució del conflicte amb els alumnes:

Marta Capdevila

La via arbitral és similar a la judicial però ha de ser acceptada voluntàriament per les dues parts en conflicte


Tot i així, la diversitat de contractes i situacions dels alumnes fa molt complicat preveure quan i com es resoldran els procediments. Alguns dels estudiants havien pagat íntegrament els cursos per avançat, mentre altres tenen obert un crèdit amb entitats financeres per finançar els estudis. A més, Saint James havia acollit els antics alumnes d'Opening i de Wall Street Institute, i això complica encara més els escenaris. Els alumnes han seguit atentament les solucions legals al seu abast, tot i que la valoració que en fan és ben diversa. Alguns agraeixen que l'Ajuntament els faciliti els tràmits, mentre altres critiquen que les administracions no hagin actuat abans:

Alumnes afectats

Som nosaltres els que ens hem d'espabilar...


A més de dedicar una persona de l'OMIC a atendre aquestes reclamacions, l'Ajuntament també posa a disposició dels afectats un advocat que els pugui assessorar gratuïtament. Segons el fins ara regidor de Comerç, Jaume Tubau, l'Ajuntament ha posat els mitjans al seu abast:

Jaume Tubau

L'Ajuntament ha fet molt bé la seva feina i la gent ha sortit molt informada d'aquesta reunió


Els estudiants també poden recórrer a la via judicial, o sumar-se a les demandes que han obert dues associacions de consumidors. Recordem que, en el moment del seu tancament, ara fa una setmana, Saint James comptava amb uns 200 alumnes. Alguns havien contractat nous cursos setmanes abans del tancament.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.