L'ETSAV anirà a Madrid per participar en una competició internacional


Temes relacionats

L'ETSAV acollirà el primer laboratori universitari de l'Estat de construcció sostenible (24/feb/10)

Més a prop la construcció d'habitatges per a estudiants de l'ETSAV (18/nov/09)

Mercè Conesa destaca el valor afegit que aporta l'Escola d'Arquitectura a la ciutat ( 7/oct/09)


  • Comparteix:

Prototip amb el qual parcitiparà l'ETSAV

Prototip amb el qual parcitiparà l'ETSAV

L'Escola Tècnica Superior d'Arquitectura del Vallès (ETSAV), ubicada a Sant Cugat, competirà al Solar Decathlon de Madrid amb diverses universitats d'arreu del món. La competició consisteix en dissenyar i construir una vivenda autosuficient des del punt de vista energètic. Els estudiants han tingut un paper destacat durant els processos de construcció de l'habitatge, que es traslladarà a Madrid al juny.

El Solar Decathlon, que per primera vegada se celebra a Europa, té l'objectiu de sensibilitzar els estudiants sobre l'ús d'energies renovables en l'edificació i la construcció energèticament eficient. En aquest sentit, la competició proposa a una vintena d'universitats dissenyar un habitatge que funcioni només amb energia solar.

L'ETSAV, que forma part de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), participarà en la competició amb el projecte 'LOW 3', que es tradueix en una construcció amb baix impacte ambiental, baix consum energètic i baix cost.

El director tècnic del projecte, Torsten Masseck, ha destacat en una entrevista a Cugat.cat algunes de les característiques tècniques que ofereix l'habitatge de l'ETSAV.

Torsten Masseck

Utilitzem sistemes fotovoltàics al sostre i podem també captar energia solar passiva a l'hivern, entre d'altres.



Masseck ha subratllat el paper dels estudiants durant el procés d'elaboració de l'immoble com un dels principals atractius de la competició.

Torsten Masseck

Els estudiants són els protagonistes de la competició. Ells ho fan tot, amb suport d'empreses especialitzades i tècnics.





L'últim dimecres de maig, l'alcalde, Lluís Recoder, visitarà la vivenda construïda per l'ETSAV abans que es traslladi a Madrid per participar a la competició.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.