Les farmàcies de la ciutat, preparades des de fa quatre mesos per rebre receptes electròniques


  • Comparteix:

Les farmàcies de la ciutat ho tenen tot a punt per rebre receptes electròniques

Les farmàcies de la ciutat ho tenen tot a punt per rebre receptes electròniques

Les farmàcies locals lamenten que els Centres d'Atenció Primària (CAP) de la ciutat encara no emetin receptes electròniques per problemes informàtics. Les farmàcies estan preparades per rebre les receptes electròniques des de principis d'any, tot i que asseguren que de moment en reben molt poques de clients d'altres zones. Els farmacèutics diuen que el nou sistema facilitarà la seva feina ja que el procés d'arxiu estarà informatitzat i els permetrà veure l'historial mèdic dels clients.

Els CAP de la ciutat són dels pocs de la demarcació de Barcelona que encara no emeten receptes electròniques. L'endarreriment en la posada en marxa d'aquest sistema es deu a un problema informàtic. Per contra, les farmàcies que han de rebre aquestes receptes ja han adaptat el seus sistemes informàtics.

El farmacèutic Miquel Puigdevall de la farmàcia Beringues ha explicat a Cugat.cat que la previsió és que les receptes arribin aquest any.

Miquel Puigdevall

Nosaltres hem tingut converses i ens han explicat que el problema és informàtic. L'any passat es van fer algunes proves i ens han dit que aquest any les anirien implantant poc a poc.



La responsable de la farmàcia Isern, Àngels Isern, ha dit que tot i que arriben algunes receptes electròniques que no són de la zona de Sant Cugat, no cobreixen la quota que els cobra el Col·legi de Farmacèutics per el sistema informàtic que utilitzen.

Àngels Isern

La gran majoria venen igual, però sense recepta electrònica. El col·legi ens cobra la quota, però amb les poques receptes electròniques que venem no cobrim el cost.



Finalment, la responsable de la farmàcia Ferreres, Imma Ferreres, ha destacat que el nou sistema serveix per fer un seguiment de l'ús del medicament.

Imma Ferreres

És una mesura per fer un seguiment de l'ús racional del medicament. Veiem tot l'historial mèdic del pacient.




A més, els farmacèutics han explicat que l'entrada en funcionament d'aquest nou sistema també redueix el temps de tasques burocràtiques que s'han de fer un cop s'ha venut el producte, ja que està tot informatitzat.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.