L'AJSC inicia una campanya de denúncia del capitalisme


  • Comparteix:

L'AJSC ha estrenat el nou local de la Guitza al carrer Migdia

L'AJSC ha estrenat el nou local de la Guitza al carrer Migdia

L'Assemblea de Joves de Sant Cugat (AJSC) ha iniciat una campanya de denúncia del capitalisme i de difusió d'informació perquè els joves de la ciutat coneguin la realitat d'aquest món. La campanya està articulada en tres eixos com són el futur dels joves; el capitalisme i el medi ambient; i els banquers i els polítics. El col·lectiu juvenil organitzarà diferents actes, exposicions i xerrades fins a l'estiu del 2011 per exposar el seu pensament anticapitalista.

L'assemblea ha destacat que la situació de crisi actual i el present dels joves dels Països Catalans, amb un 40% d'atur, els han portat ha tirar endavant la campanya. Ho ha explicat el membre de l'AJSC Albert Artigas.

Albert Artigas

És evident que amb un 40% d'atur juvenil als Països Catalans és quan millor arriba el discurs anticapitalista, i és per això que fem la campanya.



Per l'AJSC, la crisi actual no és només una crisi financera. Albert Artigas considera que és una crisi endèmica del propi sistema, i és per això que la campanya s'estén al sistema capitalista.

Albert Artigas

Es tracta d'una crisi endèmica del capitalisme i volem que sigui una campanya perquè el jovent prengui consciència dels problemes.



Els tres eixos de la campanya inclouran un anàlisi de la situació dels joves, una crítica al capitalisme com a destructor del medi ambient i un atac als banquers i polítics, culpables i còmplices, segons l'AJSC, de la crisi actual.

D'aquí a poques setmanes, l'AJSC prepara una xerrada sobre sobirania alimentària, i més endavant una altra sobre agricultura ecològica.

L'ASJC ha fet l'acte de presentació d'aquesta campanya en l'estrena del nou local de l'entitat, situat al carrer Migdia, a tocar de la plaça d'Octavià. Aquesta nova 'Guitza' substitueix la que havien tingut al carrer de Sant Martí.

L'acte de presentació de la campanya ha comptat amb la presència del membre de la Intersindical-Confederació Sindical de Catalunya (Intersindical-CSC) Roger Tugas, que ha ofert una xerrada sobre les conseqüències de la crisi pels joves dels Països Catalans.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.