Lluís Camacho: 'Intermón ha d'estar a l'alçada de la grandesa del procés de canvi que protagonitzen els bolivians'


  • Comparteix:

'Bolívia viu una revolució que retornarà les comunitats autòctones el poder'. Així ho ha assegurat el director d'Intermón Oxfam a Bolívia, Lluís Camacho, que des de fa quatre anys és responsable dels projectes que l'entitat realitza al país sud-americà per enfortir les comunitats autòctones i indígenes. Camacho ha visitat aquest dilluns Sant Cugat, on ha ofert una conferència a la Casa de Cultura per explicar la feina que l'ONG realitza sobre el territori i que és fruit també dels projectes que desenvolupen les delegacions locals, com la de la nostra ciutat.

Intermón Oxfam treballa principalment en programes per al desenvolupament de la vida sostenible en l'àmbit rural a través de la millora dels processos productius i d'enfortir les estructures organitzatives d'aquestes regions. A més, l'ONG també col·labora en el procés de recuperació de la sobirania dels recursos energètics del país amb projectes centrats en les indústries extractives. Es tracta de convertir els recursos energètics en desenvolupament pel país.

El director d'Intermón Oxfam a Bolívia, Lluís Camacho, ha destacat que els projectes de cooperació cada vegada són més complexos.

Lluís Camacho

Cada vegada són més complexos. És una tasca d'organització, de portar recursos i tecnologia i d'enfortir les estructures.


Després de quatre anys a Bolívia, Camacho creu que el país es troba ara en un moment idoni per al desenvolupament d'aquest tipus de projectes. El cooperant ha destacat la 'grandesa' del procés de canvi que viu el país sud-americà. Es tracta d'una 'revolució' democràtica i cultural per dotar de nou de poder a les classes indígenes. Camacho explica quin és el repte de la entitat en tot aquest procés.

Lluís Camacho

El repte és acompanyar aquest procés des del suport polític, organitzatiu i l'accés al poder de sectors que fins ara estaven fora.





Una vintena de persones han acompanyat al cooperant en la seva xerrada, organitzada per les delegacions locals d'Intermón Oxfam de Sant Cugat, Sabadell i Terrassa.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.