La recepta electrònica entrarà en vigor a Sant Cugat aquest estiu


Temes relacionats

Les farmàcies de la ciutat, preparades des de fa quatre mesos per rebre receptes electròniques ( 4/mai/10)


  • Comparteix:

La prescripció electrònica facilitarà els tràmits al CAP

La prescripció electrònica facilitarà els tràmits al CAP

El nou sistema de prescripció mèdica electrònica, que agilitzarà els tràmits tant a usuaris com professionals de la salut, entrarà en funcionament a Sant Cugat aquest estiu. El departament de Salut de la Generalitat assegura que el desplegament segueix el calendari establert i nega que hi hagi problemes informàtics que facin retardar l'aplicació d'aquest sistema a la nostra ciutat, Rubí i Terrassa, tal com assenyalen alguns mitjans. Aquest servei, que ja funciona a tot el territori català, està encara en fase de proves a aquestes tres ciutats des de principis d'any.

L'àrea sanitària gestionada per Mútua de Terrassa, de la qual depèn Sant Cugat, està connectada al Sistema d'Informació i Recepta Electrònica (SIRE) des del desembre. En aquests moments, el sistema està en fase de prova i la previsió és que el desplegament total del servei, que per ara només utilitzen quatre facultatius del Centre d'Atenció Primària (CAP) de Sant Cugat, es completarà aquest estiu.

El director dels CAP de Mútua de Terrasa, el doctor Josep Maria Grego, ha confirmat a Cugat.cat que la prescripció electrònica estarà totalment disponible a partir d'aquest estiu.

Josep Maria Grego

Seguim el calendari establert. Ara s'inicia el desplegament massiu a Sant Cugat amb la intenció que a l'estiu estigui disponible.


El nou servei permetrà que un facultatiu des de qualsevol centre mèdic del territori pugui accedir al pla terapèutic actualitzat del pacient. D'aquesta manera, es facilita la tasca dels professionals i s'agilitzen alguns dels tràmits que habitualment necessiten d'una visita al CAP.

El doctor Grego ha explicat a Cugat.cat les millores que comporta aquest nou servei.

Josep Maria Grego

És una millora important pel pacient que ha de fer menys tràmits per renovar receptes. A més, permetrà reduir l'accés als CAP.


Algunes farmàcies de la ciutat, que ja estan preparades per rebre les receptes electròniques, han lamentat a Cugat.cat que el servei no estigui en ple funcionament als CAP del municipi perquè, per ara, no cobreixen la quota que els cobra el Col·legi de Farmacèutics pel sistema informàtic que utilitzen.



  • Comparteix:

OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.