Les sales de cinema locals se sumen a la projecció de l'espot contra la Llei del Cinema


Temes relacionats

Cinesa i Yelmo, cridades a projectar l'anunci contra la Llei del Cinema ( 3/mai/10)


  • Comparteix:

Equipament de Cinesa a la ciutat

Equipament de Cinesa a la ciutat

Les dues sales de cinema de la ciutat projecten l'anunci del Gremi d'Empresaris de Cinemes de Catalunya en rebuig a la futura Llei del Cinema catalana. Les empreses Yelmo Cineplex i Cinesa se sumen d'aquesta manera a la setantena de cinemes catalans que difonen l'espot per 'donar a l'espectador tota la informació abans de posicionar-se a favor o en contra de la llei', segons ha explicat el president del gremi, Camilo Tarrazón.

El director regional de Yelmo Cineplex, Santiago Artal, ha confirmat a Cugat.cat que aquesta sala participa de la difusió de l'espot, com ho faran també 550 sales més d'arreu de Catalunya. L'agència de premsa de Cinesa, Tinkel, també ha corroborat que aquesta empresa cinematogràfica projecta l'anunci des de divendres passat.

L'emissió de la publicitat abans de cada pel·lícula és la darrera mesura que el Gremi d'Empresaris de Cinemes de Catalunya ha engegat contra la Llei del Cinema de Catalunya. El gremi del sector ja va impulsar el tancament d'una vuitantena de cinemes l'1 de febrer com a primera acció de pressió contra la futura legislació del cinema. Tot i que els cinemes Yelmo sí que es van sumar a la protesta, Cinesa va haver d'obrir les seves portes a causa del contracte de concessió que l'empresa manté amb l'Ajuntament.

El projecte de llei, actualment en tràmit parlamentari, proposa que les distribuïdores ofereixin el 50% de les còpies de cada pel·lícula en versió original subtitulada o doblada al català .



  • Comparteix:

COMENTARIS

Un motiu per no tornar a aquests cines.

Octavi Esteve-Volart i Puigdemont. Enviat el 7/mai/10


OPINA

Identifica't per comentar aquesta notícia.

Si encara no ets usuari de Cugat.cat, registra't per opinar.

Avís important

Tots els comentaris es publiquen amb nom i cognoms i no s'accepten ni àlies ni pseudònims

Cugat.cat no es fa responsable de l'opinió expressada pels lectors

No es permet cap comentari insultant, ofensiu o il·legal

Cugat.cat es reserva el dret de suprimir els comentaris que consideri poc apropiats, i cancel·lar el dret de publicació als usuaris que reiteradament violin les normes d'aquest web.